Știrile 60m.RO

Dorel Acatrinei (AUR), către Marcel Ciolacu: Precizați 3 măsuri economice luate de dvs. menite să ducă la creșterea economiei României și la sprijinirea antreprenorului român!

Dorel Acatrinei, deputatul AUR de Suceava, îl trage la răspundere pe șeful Guvernului. Într-o interpelare adresată premierului Ciolacu, parlamentarul îi solicită acestuia să precizeze 3 măsuri economice luate de Guvern menite să ducă la creșterea economiei României și la sprijinirea antreprenorului român. Nu este prima dată când Dorel Acatrinei adresează întrebări sau solicitări incomode Guvernului Ciolacu – acesta a cerut în repetate rânduri Executivului să mărească alocațiile copiilor și să crească salariul minim brut pe economie și pensiile în acord cu valoarea coșului minim pentru un trai decent.

Dorel Acatrinei a criticat dur Guvernul pentru că a abandonat mediul de afaceri românesc- creșterea de fiscalitate pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând de la 1 ianuarie, „este boboana pe coliva economiei”. Anul 2024 va fi în continuare, un an de supraviețuire și nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat. Deputatul precizează că, în viitorul apropiat, România va pierde peste 5% din PIB datorită migrării activității de transport rutier internațional, inclusiv a personalului direct implicat. Totodată, ponderea la exporturi a transportului rutier de mărfuri în total transport rutier este de aproximativ 80%, de aceea, orice măsură care nu ar sprijini acest trend ar afecta negativ economia României.

În ciuda predicțiilor sumbre și a avertismentelor privind intrarea în recesiune a mai multor state din Uniunea Europeană, Marcel Ciolacu are o singură precupare – alegerile de anul viitor.

„Păreți preocupat numai de alegeri și de creșterea în sondaje și ați abandonat preocuparea față  de creșterea economiei  României și de găsirea de soluții pentru susținerea   antreprenorului român, cel pe care puneți biruri în fiecare zi”, subliniază deputatul, cu mențiunea că modelul de dezvoltare aplicat de PSD și PNL este unul inflaționist și, pe termen lung, nu poate duce decât la stagnare și în niciun caz la dezvoltare

„Precizați 3 măsuri economice luate de dvs. menite să ducă la creșterea economiei României și la sprijinirea antreprenorului român!” – aceasta este solicitarea deputatului Dorel Acatrinei, la care se așteaptă răspuns din partea premierului Marcel Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button