Internațional

Donald Trump, reacție la anunțul candidaturii lui Biden: ”Cel mai rău președinte din istoria Americii”

Fostul președinte Donald Trump a reacționat la lansarea campaniei de realegere a președintelui Biden, numindu-l pe acesta „cel mai rău președinte din istoria Americii”.

Fostul președinte a declarat într-un comunicat al campaniei sale că anunțul lui Biden se va „întoarce împotriva sa” și a făcut apel la susținătorii săi să doneze pentru campania lui Trump pentru a ajuta la înfrângerea lui Biden.

„Joe Biden – cel mai rău președinte din istoria Americii – candidează oficial pentru realegere. Donatorii cu interese speciale ai lui Joe cel fără speranță cheltuiesc astăzi MILIOANE de dolari pentru a lansa campania lui Biden și pentru a-și menține marioneta coruptă la Casa Albă. …Dar cu ajutorul TĂU, astăzi va fi momentul în care președinția lui își va începe SFÂRȘITUL”, se arată în comunicat.

Trump l-a numit în repetate rânduri în trecut pe Biden cel mai rău președinte din toate timpurile.

Trump a precizat în comunicat că situații precum percheziția de către FBI a unor documente clasificate și sensibile pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în august, și arestarea sa în Manhattan luna trecută au fost urmate de o „creștere majoră” a donațiilor pentru campania sa.

„Nu mărimea contribuției voastre contează, ci numărul mare de patrioți din rândurile noastre care au făcut un pas în față astăzi pentru a-l CONCEDIA pe Biden și a salva America”, a spus Trump.

Trump, favoritul taberei republicane

Trump pare să fie favoritul pentru nominalizarea republicană, întrucât a acumulat un avans mare în multe sondaje ipotetice pentru alegerile primare ale Partidului Republican.

Un sondaj Morning Consult a constatat marți că Trump îl devansa cu 37 de puncte pe următorul său potențial contracandidat, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis (R). Trump a avut sprijinul a 58% dintre potențialii alegători republicani chestionați pentru alegerile primare, în timp ce DeSantis a avut 21%, iar fostul vicepreședinte Mike Pence a avut 7%. Nici DeSantis și nici Pence nu s-au înscris în cursă.

De asemenea, Trump a desfășurat marți o campanie de strângere de fonduri în care i-a atacat pe Biden și pe vicepreședintele Harris, vânzând koozies de bere. Pe koozie scrie: „Singurul lucru mai rău decât o bere caldă…” și arată o fotografie cu Biden și Harris.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button