Politică

Doldurea, pușculiță de partid – PSD/GPL: Cine e șeful din Palatul Victoria care a nășit o benzinărie a clanului de la Olt

Politicienii fug acum ca dracu de tămâie de familia Doldurea, după explozia catastrofală a stației GPL de la Crevedia, dar în trecut se lăudau cu investițiile edilului din Carcal, iar unul dintre lăudători este sforarul șef al Palatului Victoria. Acum se înțelege de ce nu îi deranja nimeni și puteau funcționa ilegal fără să îi deranjeze nici o instituție a statului român. Aveau protecție de sus, de la șefii PSD și din Guvernul României.

Stațiile GPL controlate de familia Doldurea din Caracal au împânzit aproape toată țara, în special zona de sud a României. Ca atare, în anii trecuți, fiecare baron local, mai ales de la PSD, se lăuda cu investițiile în stații GPL ale familiei primarului de la Caracal Ion Doldurea.  

Unul dintre lăudătorii afacerilor GPL ale familiei Doldurea este fostul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, în prezent secretar general adjunct al Guvernului. Pe 22 august 2015, se dădea în folosință prima stație de carburanți din comuna Odobești, județul Dâmbovița, investiția fiind realizată în parteneriat de societățile Ade Gas și Criana Gas.

Trebuie precizat că în 2010, prin firma Dolchimex, familia Doldurea a intrat în asocierea Ade Gas Oil, alături de Azalis SRL și Eurogenetic SRL, grupul de firme fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de GPL si butelii din România. Ulterior, firma Flagas SRL, cea implicată în tragedia de la Crevedia, a fost cumpărată de primarul din Caracal de la un cetățean italian, după care a ajuns, în acte, la fiul acestuia, Ionuț Doldurea.

Adrian Țuțuianu l-a felicitat pe Ionuț Doldurea pentru stația GPL de la Odobești-Dâmbovița

La inaugurarea stației GPL de la Odobești a participat, la acea vreme, alături de primarul comunei, Nicolae Alecu, tatăl actualului director general al Registrului Auto Român, Mihai Alecu-„Pufu” și președintele CJ Dâmbovița-Adrian Țuțuianu (vezi FOTO).

„Nu pot decât să felicit administrația publică și investitorii. Avantajele sunt foarte limpezi: venituri la bugetul local, locuri de muncă pentru locuitorii din comună și un serviciu public de calitate pentru cetățeni. Este un exemplu de bună colaborare între privat și public și sper să mai avem asemenea exemple în viitor”, a declarat atunci Adrian Țuțuianu.

Ulterior, Țuțuianu a ajuns senator PSD de Dâmbovița și chiar ministrul Apărării, dar a fost dat afară din partid de Liviu Dragnea. Însă a fost recuperat de Victor Ponta la Pro România, iar prin intrarea PSD la guvernare a ajuns secretarul general adjunct al Guvernului.La ora actuală, nu pleacă niciun document de la Guvern fără ok-ului lui Adrian Țuțuianu.

Ionuț Doldurea: „Mulțumesc administrației locale și județene pentru promptitudine”

Tot atunci, Ionuț Doldurea declara: „Ținem să mulțumim administrației locale, cât și celei județene pentru promptitudine, pentru ajutorul acordat. A fost o investiție realizată în parteneriat public-privat cu Primăria Odobești.

S-au creat 10 de locuri de muncă până acum și sperăm să mai creăm câteva. Această benzinărie ușurează viața locuitorilor de aici, pentru că trebuiau să se deplaseze cu utilajele agricole mai multe zeci de kilometri”. Practic, Ionuț Doldurea a mulțumit pentru promptitudine lui Adrian Țuțuianu care la acea vreme era liderul PSD Dâmbovița și vătaful acestui județ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button