Politică

Doi consilieri PSD s-au luat la bătaie după ce au dansat Hora Unirii, la Huși: „A fost o joacă de băieți mai mari”

Consilierul județean Bogdan Popa, care este și directorul Spitalului Dimitrie Castroianu, din Huși, a sunat marți la 112 să anunțe că a fost bătut de regizorul Teatrului Nottara, Claudiu Romila, consilier local în aceeași localitate. Incidentul s-ar fi petrecut la un restaurant, imediat după ceremonia organizată de autoritățile locale cu ocazia Micii Uniri, în timpul căreia cei doi au încins hora împreună.

Atât Popa, cât și Romila au participat marți la evenimentul organizat de Primăria Huși în parcul central din oraș pentru omagierea celor 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. După discursurile oficialităților, toți cei prezenți au dansat Hora Unirii în parc. În horă s-au prins și consilierul Popa, și consilierul Romila. La încheierea ceremoniei, în jurul orei 11.00, o parte dintre invitați s-au retras la un restaurant din localitate. Mai multe surse prezente la fața locului au declarat pentru Libertatea că invitația a fost adresată de primarul municipiului Ioan Ciupilan.

După mai bine de patru ore, în restaurant s-a iscat un conflict, pe fondul ironiilor pe care Popa le-ar fi adresat colegului său de partid. Potrivit publicației Vremea Nouă, primul care a reacționat a fost regizorul Romila. Acesta a pus mâna pe un pahar de whisky și i l-a aruncat direct în față medicului Popa. Ulterior, cei doi s-ar fi lovit reciproc cu pumnii, iar în final, Romila l-ar fi lovit cu un scaun în cap pe mai tânărul consilier.

Popa a sunat la 112, anunțând că a fost bătut de Claudiu Romila și că acesta i-a furat telefonul. Poliția vorbește de un dosar penal pentru lovire, violențe și furt, Popa spune că a sunat la 112 „să-l sperie” pe Romila „Pe 24 ianuarie, ora 14.41, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin 112, de către un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla într-un local de alimentație publică din municipiul Huși, ar fi fost agresat, fiind indicat și un prezumtiv autor. Totodată, persoana vătămată a sesizat și faptul că, ar fi fost deposedată de un telefon mobil, de către același prezumtiv autor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate și dispunerea măsurilor legale”, au precizat oficialii IPJ Vaslui. La o zi după incident, managerul Bogdan Popa neagă că ar fi fost agresat de cel pe care l-a reclamat la Poliție marți după-amiază.

„A fost o discuție amicală care s-a purtat pe un ton ridicat. Oricum, dialogurile pe care le avem sunt subtile în cadrul organizației. Am sunat la 112 pentru că am vrut să-l sperii efectiv și să nu degenereze discuția. A fost o joacă de băieți mai mari. Un nimic a luat o amploare nejustificat de mare”, a declarat, pentru Libertatea, Bogdan Popa.

Întrebat de ce a sunat la 112, dacă nu a fost vorba de o agresiune, acesta a precizat că este dispus să plătească amenda pentru alertarea nejustificată a autorităților, dacă se va impune acest lucru.

Libertatea l-a contactat și pe regizorul Claudiu Romila pentru un punct de vedere. „Nici vorbă de așa ceva (bătaie – n.r.). A fost o discuție între noi doi, mai aprinsă. A început ca o glumă și după aceea ne-am ironizat oarecum. Totul s-a iscat dintr-o prostie”, a declarat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button