Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Dodon, demisia! Președintele R. Moldova este acuzat de „trădare de patrie”

Platforma DA pregătește setul de acuzații împotriva lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Anunțul a fost făcut de deputatul Dinu Plângău, care a adăugat că de asemenea, se va solicita Serviciului de Informații și Securitate, date privind implicarea serviciilor Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova și contracararea acestora.

„În baza informațiilor publicate de RISE Moldova, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, alias ,,Kremilinivici”, colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse și în acest context vom documenta dacă acesta nu a divulgat secrete de stat sau informații ce ar prejudicia securitatea statului. În același timp, deputații Platformei DA reamintesc tuturor fracțiunilor parlamentare că proiectul de Hotărâre pentru crearea unei Comisii speciale de anchetă prin care se vor investiga acțiunile de corupție și alte fapte ilegale comise de Igor Dodon așteaptă să fie votat. Totodată, deputații Platformei DA au pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea președintelui Dodon pentru acte ce încalcă Constituția Republicii Moldova”, a mai menționat Dinu Plângău.

Amintim că o investigație realizată recent de „Dossier Center” şi Rise Moldova arată că actualul președinte Igor Dodon colaborează cu serviciile rusești încă de pe vremea când era membru al PCRM, iar în prezent iși coordonează cu FSB-ul până și discursurile pe care urmează să le rostească, inclusiv de la tribune internaționale, din numele R. Moldova.

Back to top button