Știrile 60m.RO

Dmitri Peskov: Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Preşedintele Volodimir Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca regiune rusă, precum şi independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la intenţia preşedintelui ucrainean de a discuta despre statutul Crimeei şi al regiunilor separatiste din estul Ucrainei, relatează CNN.

”Poziţia noastră este bine cunoscută. Crimeea este o regiune rusă şi acest lucru trebuie recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a spus Peskov jurnaliştilor.

Peskov a mai specificat că republicile separatiste Doneţk şi Lugansk trebuie să fie, de asemenea, recunoscute ca ”state suverane independente”.

”În ceea ce priveşte republicile DPR şi LPR, acestea sunt state suverane independente şi sunt recunoscute de Federaţia Rusă. Acest lucru trebuie, de asemenea, recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a adăugat el.

Zelenski a afirmat, marţi, că este dispus să discute statutul Crimeei şi al Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk cu preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit unui interviu acordat pentru ABC.

Întrebat despre condiţiile Kremlinului pentru a pune capăt războiului, Zelenski a spus că ”în primul rând, sunt pregătit pentru un dialog”.

Zelenski a fost întrebat dacă este dispus să îndeplinească cele trei condiţii puse de Rusia pentru încheierea războiului: să renunţte la aderarea la NATO, să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei, precum şi independenţa celor două regiuni separatiste

”Vorbesc despre garanţii de securitate. Mă refer la condiţiile privind teritoriile ocupate temporar şi republicile nerecunoscute, care nu au fost recunoscute de nimeni în afară de Rusia, aceste pseudo-republici, dar putem discuta şi găsi un compromis cu privire la care va fi situaţia de acum înainte a acestor teritorii. Ceea ce este important pentru mine, pentru noi, este cum vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina”, a fost răspunsul preşedintelui ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button