Internațional

Dmitri Medvdev: Două etaje ale clădirii serviciului de securitate ucrainean sunt ocupate de CIA

Invitat vinerea aceasta la postul tv LCI , Dmitri Medvedev a revenit la relația dintre liderii ruși și Volodimir Zelensky. Dacă îi recunoaște o anumită legitimitate, fostul șef al statului rus critică legăturile președintelui ucrainean cu Occidentul.

O (mică) concesie și atât. „Zelensky sector Ucraina așa cum este astăzi, așa că rămâne interlocutorul nostru ”, a recunoscut vineri Dmitri Medvedev la LCI. Totuși, dacă recunoaște, de facto, o anumită formă de legitimitate a președintelui ucrainean, acesta îi acordă doar un credit foarte limitat. „Dacă se pune întrebarea dacă putem avea încredere în el, răspunsul ar fi mai degrabă  negativ. „Este o persoană care și-a preluat postul fără să aibă experiență în politică, jucând într-un film despre președinte” , subliniază el.   

Majoritatea consultanților săi sunt lideri ai altor state

Pe lângă lipsa de experiență, Medvedev critică legăturile liderului ucrainean cu unele dintre Occidentul său. „A refuzat negocierile normale, bazându-se pe deplin pe Occident. Nu duce o politică independentă”,  a spus el. „Majoritatea consultanților săi sunt lideri ai altor state. Două etaje ale clădirii serviciului de securitate ucrainean sunt ocupate de CIA ”, denunță fostul președinte.

În plus, chestionat cu privire la posibilele încercări ale Rusiei de al asasina pe Volodimir Zelensky la începutul conflictului, Dmitri Medvedev a subliniat că  „nu există nicio dovadă”. „Sunt doar speculații, acuzații”  , susține el, fără, totuși, să nege în totalitate acuzații menționate. 

Întrebat dacă îi e teamă că va fi judecat într-o zi, Medvedev spune că „nu-i pasă de sancțiuni: „Sunt în serviciul țării mele, sunt cetățean rus și îmi servesc țara.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button