Disperarea românilor când ajung în Grecia: Bătaie de joc. Pe germani nu îi testează

Disperarea românilor care ajung în Grecia, fie pe cale rutieră, fie cu avionul, face valuri pe internet. Turiştii reclamă bătaia de joc a autorităţilor elene faţă de români, susţinând că altor naţii nu li se fac testele Covid. Dar părerile sunt şi pro şi contra.

„Azi la ora 15 am ajuns în vamă şi degeaba le-am arătat testul PCR. Am fost ameninţat printre cuvinte urâte, că dacă nu accept şi testarea lor pe marginea şoselei cu aceeaşi pereche de mănuşi la toată lumea, mă întorc în Bulgaria. Aveau o masă plină de eprubete ţinute în căldură şi cine ştie dacă ştiau şi ale cui şi cum sunt.

Bătaie de joc. Aşa suntem trataţi deoarece reprezentanţii MAE nu iau atitudine. În faţa mea mea era o maşină de Germania care venea tot din Bulgaria şi a fost lăsată să treacă fără nici o testare”, scrie un turist.

Pe lângă reproşurile făcute de alţi români, care spun că „aşa le trebuie, mai bine rămâneau în ţara”, sunt şi postări care arată prin ce au trecut turiştii care au venit cu avionul.

„Pentru cei care vin în Grecia cu avionul: am zburat cu o cursă charter Cluj Napoca-Corfu. La aterizare am prezentat buletinul şi codul QR. Am fost testaţi toţi din avion, inclusiv copiii. Totul a durat aprox.40 de minute. Mai mult, am stat după bagaje. Am primit un mesaj în care se spunea să stăm la izolare 24 de ore. A trecut o zi, nu am fost contactaţi. Deci suntem ok, rezultat negativ la COVID-19. De acum ne bucurăm de vacanţă”, scrie un altul.

„Au fost confirmaţi şi după 4 zile 🤣🤣🤣 aşa că mai bine nu răspundeţi la telefon”, sugerează un alt turist. Toate aceste relatări îi determină pe românii care încă nu au plecat să anuleze sau cel puţin să-şi suspende rezervările, scriu majoritatea românilor.

MAE anunţa pe 3 iulie că Grecia poate modifica fără preaviz condiţiile de intrare în ţară Ministerul Român de Externe a avertizat pe 3 iulie că Grecia poate schimba regulile de intrare pe teritoriul ei, fără preaviz, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19.

La acel moment, România raporta peste 400 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. În prezent, conform celui mai recent anunţ făcut de autorităţi, numărul a crescut la peste 600.

Sursa: www.adevarul.ro

 • Băsescu odă la adresa lui Firea: era o fată muncitoare
  Actualul candidat la funcția de primar al capitalei României, Traian Băsescu, a vorbit despre primele momente în care își aduce aminte de Gabriela Firea. Fostul președinte afirmă cum că Gabriela Firea era un om muncitor, modest și că își făcea veacul pe la sediul PDL până ce Radu Berceanu a dat-o afară din curte: „Nu,
 • Băsescu a închis interviul Hotnews la întrebarea: ce reprezintă gestul cu degetul la nas al Elenei Udrea.
  După cum bine se știe primul președinte al partidului mișcarea populară a fost Elena Udrea. După ce a fost pusă sub acuzare și a fugit din țară ca să nu facă pușcărie, ea a fost îndepărtată și președinte a fost ales Eugen Tomac. Ambii au fost și sunt vasali de bună credință ai lui Traian
 • Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde
  Elon Musk a încheiat evenimentul Tesla de marți făcând promisiuni legate de un model Tesla mai ieftin, dar și anunțând ce va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume, informează CNN. Este vorba despre o versiune ultra-performantă pentru cel mai cunoscut model Tesla. Tesla S „Plaid Mode” va fi propulsată de trei motoare electrice, care
 • LOCALE 2020. Secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia
  Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit lista finală cu numerotarea şi sediile secţiilor de votare pentru Alegerile locale 2020. Astfel, pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 au fost organizate 18.794 de secţii de votare. La Alegeri locale 2020, cetățenii pot afla secția de vot la care sunt arondați și adresa acestea de pe Registrul Electoral. Registrul electoral este un
 • Claudiu Târziu: băncile au refuzat să deschidă contul de campanie pentru partidul AUR
  În cadrul conferinței de presă extraodinare susținută de liderii Alianței pentru Unirea Românilor în Piața Victoriei, realizate cu scopul de a face publice barierele legislative și instituționale care au împiedicat partidul nou înființat să aibă candidați la algerile locale din 27 noiembrie în toate localitățile unde aceștia au avut intenția, încrâncenarea și aroganța partidelor cu
%d blogeri au apreciat: