Prima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

Disperare și protest: peste 80% dintre fermieri ar putea închide afacerile

Rodica Boancă, senator AUR, a mers în stradă alături de protestatarii fermieri. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că actualul guvern nu a venit cu banii pentru calamitate și alte sume de bani restante față de anul trecut.

Luni după amiaza aceștia vor reveni în stradă, în fața guvernului României.

„Guvernul trebuie să ne primească. Ministerul nu este al domnului ministru, el aparține tuturor cetățenilor României. Atunci când promiți ceva, mai ales către fermierii care produc mâncare pentru români.

Avem nevoie de acești bani, avem datorii, vin băncile pentru noi și nu putem continua pe mai departe.

Ministrul agriculturii să își dea interesul pentru fermieri, trebuie luate măsuri dure” a declarat în fața camerei unul dintre protestatarii prezenți la eveniment.

Președintele asociației Forța Fermierilor a declarat că: „Sunt un fermier mic și cerem banii fermierilor.

Domnule ministru, dorim ca noi să trăim în această țară. Muncim din greu și dorim să rămânem acasă, nu suntem niște impostori așa cum am fost numiți de un secretar de stat. Noi nu suntem evazioniști și să vă fie rușine.

Doleanțele oamenilor trebuie să fie soluționate, nu putem începe muncile agricole.

Protestul nostru nu este unul politic. Toți cei care luptă pentru români sunt așteptați alături de noi. Am simțit interesul față de fermieri doar în timpul campaniei electorale”.

Din delegația AUR au făcut parte și parlmentarii George Badiu și Adrian Costea. Aceștia au mers să asculte doleanțele celor din stradă și să fie alături de ei.

„Guvernul nu a prevăzut în buget bani pentru despăgubiri. Cei care conduc România i-au numit pe fermieri evazioniști fiscali.

Cerem guvernului să ia măsuri și să mute plata ratelor la bănci pe un alt an, respectiv până la 12 luni de la încheierea crizei. Statul să suporte eventualele dobânzi penalizatoare.

S-a crescut bugetul pentru SPP și pentru alte servicii, dar bătaia de joc este mare față de țăranul și fermierii români. Peste 80% din fermieri sunt pe punctul de a-și închide afacerile.

AUR va depune un amendament la prezentul buget ca să fie cuprinse sumele aferent agricultorilor ” a declarat senatorul AUR de Ialomița Adrian Costea pentru redacția 60m.ro .

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button