Directorul Unifarm acuzat de o șpagă de 760 000 euro. De câte ori am auzit asta: SUNT NEVINOVAT!!!

Directorul Unifarm SA este acuzat de către procurorii de la DNA că ar fi pretins o șpagă de aproape un milion de euro. El ar solicitat această sumă impresionantă pentru a oferi un contract de achiziție produse medicale de protecție sanitară unei anumite firme.

Știți produsele care erau așa de așteptate în spitalele din România? Mai știți cadrele medicale din Suceava care acuzau ministerul sănătății să îi trimite pe câmpul de luptă total nepregătiți? Mai știți sutele de cadre medicale infectate în interiorul spitalelor așteptând măștile de protecție și mănușile?

Iată de ce produsele de protecție sanitară nu mai soseau: nu se stabilese încă șpaga care era de dat.

Ionel Eugen Adrian este numele persoanei puse sub acuzare de către procurori. Sigur că vorbim de o persoană numită politic, obedientă unui grup de interese organizat politic, acel grup de infractori care controlează bugetul de stat de mai bine de 30 de ani.

Binențeles că acesta, ca și alte persoane puse sub acuzare în alte cazuri de corupție, unele dovedit nevinovate și altele vinovate de către instanțele din România, strigă sus și tare că: E S T E N E V I N O V A T!

Românii au auzit de atâtea ori această afirmație și apoi au văzut condamnări penale, dar fără bani recuperați, că nu mai pot crede nimic.

În fapt tupeul infractorilor numiți politic pe funcții politice este unul colosal, căci și când sunt prinși în flagrant, cu mână în sac, ei spun că sunt nevinovați.

Noi nu spunem că Adrian Ionescu ar fi vinovat, este posibil să nu fie, noi doar spunem că nu a existat un condamnat penal care să provină din lumea politică și să spună că el este vinovat și că își recunoaște vina.

Procurorii de la DNA spun că directorul companiei de stat, care și așa are un salariu de nabab arab, a pretins către o companie ce importa produse de protecție din Turcia, suma de 760 000 de euro. Este vorba chiar despre produsele care ar trebui să protejeze cadrele din spitale.

Redacția 60m.RO a prezentat de multe ori nivelul ridicat al corupției din perioada de pandemie, când autoritățile de pe toate palierele au făcut achiziții dubioase fără a mai organiza licitații publice.

Vă mai aduceți aminte de măștile la suprapreț sau de apa cu aromă de clor aruncată pe străzile din țară? Acum se vede și de ce erau prețurile așa de umflate: se colectau bani pentru campaniile electorale ce aveau să vină.

PNL este în acest moment 80% PDL, adică partidul sub care s-a comis cel mai mare jaf din istoria României, dovedit de DNA prin numeroasele acuzații, și-a cumpărat și partid. Acum să nu își imagineze cineva că românii sunt atât de proști și prin tranzacții politice îi mai poți minți.

Ministrul sănătății a convocat de urgență o ședință prin care să stabilească ce urmează a se întâmpla cu directorul de la Unifarm. Noi știm că este vorba numai de teatru politic și că o mână va spăla pe alta.

Ionel va fi îndepărtat din post pentru a scăpa de ochii opiniei publice și un alt incompetent va fi numit pe post pentru a face exact același lucru: să strângă bani pentru el și partid.

Iată comunicatul emis de către DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită,
– abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– complicitate la trafic de influență,
– instigare la fals intelectual,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Totodată, din funcția pe care o ocupa, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi determinat un funcționar din cadrul CN Unifarm SA să ateste în mod nereal, pe documentele de atribuire aferente contractului, că negocierea s-ar fi efectuat chiar cu reprezentantul legal al firmei private care a livrat echipamentele. În realitate, negocierea s-a realizat între directorul general Ionel Eugen Adrian și intermediar, la un restaurant din municipiul București, unde practic s-a convenit asupra clauzelor contractului și a prețului echipamentelor de protecție.

Pentru acest „serviciu”, persoana intermediară a pretins de la reprezentanții societății comerciale, pentru sine și pentru funcționari din CN Unifarm SA, suma de 5.810.175 lei, reprezentând un procent de 18% din valoarea totală a contractului încheiat cu Unifarm. Din această sumă, inculpatul Ionel Eugen Adrian urma să primească suma de 760.000 euro convenită cu intermediarul.

Din cauză că societatea comercială furnizoare nu a achitat intermediarului nicio sumă din procentul de 18 % convenit , inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.

Din totalul echipamentelor conținute în contract a fost livrată și plătită doar o parte, respectiv 1 milion de măști (care de altfel nu corespundeau specificațiilor tehnice) și 26.000 de combinezoane.
Prin modalitatea descrisă s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul CN Unifarm SA, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

Separat de cele anterior menționate, s-a mai reținut că Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și Adrian Ionel. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații între care:
– să nu exercite funcția de director general și membru în Consiliul de Administrație al C.N. Unifarm SA,
– să nu părăsească teritoriul Municipiului București și județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa: https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9838

 • Tudor Chirilă și alți aproximativ 100 de artiși cer Guvernului să includă cântăreţii în schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural
  Tudor Chirilă (45 de ani), Delia, şi Florin Ristei se numără printre artiştii care au adresat o scrisoare deschisă politicienilor aflaţi la guvernare, prin care le cere să includă cântăreţii în schema de ajutor de stat în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. „Domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, doamnei vicepremier Raluca Turcan, stimată doamnă, stimaţi domni, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au
 • PNL vânează cu plângeri penale românii din diaspora
  PNL nu mai are treabă cu infractorii care au devalizat țara, s-a apucat să caute pe rețelele de socializare românii din diaspora care își fotografiază buletinele de vot. Dar cum hoții sunt în partide, normal că nu e preocuparea prinderea lor ci sancționarea românilor care prezintă o altă opțiune de vot. Un mesaj cu privire la această problemă a fost postat de unul din partidele politice înscrise în cursa electorală și care are mare susținere în afara țării. Sunt deja 80 000 de români ce au votat în afara țării numai în prima zi de vot. Numărul mare de votanți
 • Joe Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său. El are fracturi la oasele tarsiene
  Președintele ales Joe Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, Major, și are fracturi de stres la oasele tarsiene (de la mijlocul tălpii), ceea ce înseamnă că pentru câteva săptămâni va trebui să poarte o orteză specială, a anunțat duminică medicul său personal, Kevin O’Connor. Inițial, radiografia cu raze X nu a evidențiat o fractură, dar apoi i s-a făcut un computer tomograf care a confirmat diagnosticul: mici fracturi (fracturi de stres) la osul cuneiform lateral și cuneiform intermediar (două dintre cele trei oase tarsiene). Duminică după-amiază, biroul președintelui ales anunțase că acesta și-a luxat glezna
 • DISPERARE. Băsescu încalcă legea electorală și a îndemnat sâmbătă pe români să voteze PMP
  Disperare mare la PMP dacă fostul președintele al României a ieșit iar public și a încălcat legea electorală făcând un îndemn la vot în favoarea PMP, chiar în ziua tăcerii: „Băieţi, o ştiţi pe aia cu săpatul gropii pentru altul?În această campanie, una din ţintele PNL a fost demobilizarea electoratului PMP şi neparticiparea acestuia la vot.Liberalii au fabricat şi au dat publicităţii zeci de sondaje false, zeci de conferinţe de presă destinate înşelătoriei cu “votul util”. Nici măcar în ultima zi de campanie Marcel Vela nu s-a putut abţine şi a continuat să instige la televiziunile locale să nu fie
 • Dragă Nicușor, mai puțină politică că îngheață bucureștenii în case și în spitale. Centralele termice aduc căldura, nu politicienii
  Așa este că acum vă pare rău că nu ați renunțat la căldura și apa caldă venită de la rețeaua publică? Mare greșeală ați făcut, doar nu vă imaginați că politicienii mincinoști pot produce agent termic pentru calorifere și apă caldă ca să ne putem spăla. O bună parte din București nu dispune la acest moment de căldură. Bucureștenii îngheață de-adreptul în locuințe dar și în spitale. Vorbele dulci se pare că nu aduc și căldura, pentru căldură s-a inventat centrala termică de apartament. Credeți-ne pe cuvânt că este cea mai bună soluție și cea mai ieftină. Conversia la consumator
 • George Simion a sesizat BEC cu privire la neregulile din diaspora: unii români nu sunt lăsați să voteze
  Aceste alegeri au început cu probleme foarte mari. Românii de peste hotare nu sunt lăsați să voteze. George Simion spune într-un live făcut pe facebook că a primit foarte multe sesizări din partea românilor care lucrează înafară, care lucrează în țările respective, dar nu au reședință și nu sunt lăsați să voteze.  Unii de peste hotare nu sunt lăsați să-și exprime voința democratică, iar în țară, o parte dintre cei care au solicitat urna mobilă au fost anunțați că aceasta nu poate veni, mai spune George Simion.  „Ne vom lupta până în ultima secundă pentru ca românii să aibă dreptul de a vota”
 • Prezență mare la vot în diaspora. „Am votat pentru credință, familie și normalitate”
  Update ora. 17.00 Numărul românilor ce și-au exprimat opțiunea de vot până la ora 17.00 se apropie de 70 000. Este de așteptat ca la sfârșitul acestei zile aproape 90 000 de români să fi votat deja. La alegerile parlamentare din 2016 doar puțin peste 100 000 de români au votat în afara țării, însă la acest moment numai prima zi ne apropie de această cifră. Majoritatea românilor se vor prezenta la vot duminică, ziua lor liberă. Având cifrele înaintate astăzi ne așteptăm ca peste 350 000 de români să voteze în diaspora, adică de trei ori mai mult decât
 • Comunicat MAE: votul în diaspora a început vineri seara la ora 20.00(ora României)
  Prima zi a votării în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 5 și 6 decembrie 2020 a început în toate secțiile organizate în Europa, prin deschiderea la ora 9.00, ora României a secțiilor de votare organizate în vestul continentului. La ora 9.00 ora României votul este în desfășurare în 695 secții de votare, din Asia, Europa și Africa (Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Indonezia, Singapore, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sultanatul Oman, Iran, Arabia Saudită, Belarus, Etiopia, Irak, Kenya, Kuweit, Qatar, Federaţia Rusă,
 • Mitul evoluției favorabile a României după 1989: se compară cifrele date de privat, fără a se compara realizările statului
  Există „analiști” care vorbesc de evoluția extraordinară a României după 1989 punând în față doar lucrurile bune nu și marea parte a nerealizărilor. Se aduce în discuție PIB-ul și economia de astăzi cu cea de atunci, dar nu se spune nimic despre faptul că avansul tehnologic a determinat acest lucru și evoluția generală a lumii și nu clasa politică. Noi nu trebuie să ne uităm unde am ajuns față de acel moment istoric ci unde ar fi trebuit să ajungem. Ori putem vedea unde am fi ajuns cu o clasă politică performantă dacă ne uităm la China. Statul asiatic se
 • COMISARUL.RO: AUR face ravagii în electoratul PSD și trece cu mult pragul electoral
  COMISARUL.RO scrie că datele de ultimă oră arată că partidul AUR face ravagii în interiorul electoratului PSD din toată România, fapt ce permite noului partid politic să aibă o creștere spectaculoasă ce trimite formațiunea condusă de tânărul George Simion direct în parlamentul României. Citiți aici întreg articolul de pe COMISARUL.RO . Specialiștii consideră că AUR, noua formațiune politică, adună voturi de peste tot, lovind puternic însă mai ales în PSD, PRO ROMÂNIA și PMP. Cele mai puține voturi pierde PNL, ce are un electorat consolidat, însă nu același lucru s-a întâmplat cu procentele USR ce au pierdut o parte din
 • NASA a selectat patru companii care să aducă sol lunar pe pământ
  NASA a selectat patru companii pentru a putea aduce pe pământ mostre de sol lunar. NASA va prelua proprietate materialului adus de pe Lună. NASA a primit în total 22 de propuneri. NASA nu a făcut planuri cu privire la modul în care va colecta sau utiliza eșantioanele pe care aceste companii le colectează. „Deși multe vor depinde de locul în care vor avea loc activitățile inițiale de explorare umană, există cu siguranță o mare posibilitate, în special pentru activitățile care se desfășoară în polul sud, că vom putea într-adevăr să colectăm probele pentru analiză”, a spus Gold .
 • La Salonic grecii își îngroapă în liniști morții de covid
   Autoritățile din orașul Salonic din nordul Greciei au săpat zeci de morminte pentru victimele COVID-19 după o creștere bruscă a numărului de decese. Grecia a ordonat un al doilea blocaj la nivel național după o creștere a numărului de cazuri de nou coronavirus.  Până joi, s-au înregistrat 111.537 de cazuri și 2.706 de decese. Salonic, un oraș de aproximativ un milion de locuitori și unde au apărut primele cazuri la nivel național în februarie, a fost deosebit de puternic lovit în timpul celui de-al doilea val. „Există între cinci și opt înmormântări, aproape în fiecare zi.” sursa: reuters.com
 • Biden va încerca o relaxare a relațiilor comerciale cu China
  Președintele Joe Biden nu poate aduce o dezghețare instantanee a relațiilor SUA-China, dar o abordare politică mai previzibilă decât cea de sub administrația Trump ar trebui să fie mai bună pentru investiții, au declarat investitorii la un summit Reuters. Președintele ales al SUA a spus deja că nu va anula imediat acordul comercial încheiat de președintele Donald Trump cu China sau că va lua măsuri pentru eliminarea tarifelor la exporturile chineze. Multe dintre aceste probleme au stârnit fricțiuni între cele două puteri mondiale sub președinția lui Trump. Rămân probleme cheie cum ar fi protejarea proprietății intelectuale și a locurilor de
 • În SUA vaccinarea nu va fi obligatorie
  Președintele ales, Joe Biden, spune că americanii nu vor fi obligați să ia un vaccin împotriva coronavirusului atunci când unul va fi disponibil în SUA. Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a cerut pentru prima dată „utilizarea universală a măștii” în interior, cu excepția cazului în care americanii sunt la propria lor casă. CDC a declarat că SUA a „intrat într-o fază de transmitere la nivel înalt” a virusului. Vineri, SUA a înregistrat peste 2.500 de decese și aproape 225.000 de cazuri noi.
 • Campania electorală s-a încheiat sâmbătă la ora 07.00
  Campania electorală s-a încheiat sâmbătă la ora 07.00. Peste 18 milioane de români se vor prezenta la vot în țară și peste hotare. Ei trebuie să aleagă viitorul parlament al țării și în consecință să stabilească cine ar dori să facă viitorul guvern al României. Votul a început deja în afara țării, acolo unde românii au la dispoziție două zile pentru a-și exercita puterea și dreptul constituțional. În țară votul se va desfășura doar duminică pe data de 6 decembrie. În toată această perioadă partidele nu mai au voie să își facă campanie electorală, este momentul tăcerii. Zarva mare va
%d blogeri au apreciat: