Directorul Unifarm acuzat de o șpagă de 760 000 euro. De câte ori am auzit asta: SUNT NEVINOVAT!!!

Directorul Unifarm SA este acuzat de către procurorii de la DNA că ar fi pretins o șpagă de aproape un milion de euro. El ar solicitat această sumă impresionantă pentru a oferi un contract de achiziție produse medicale de protecție sanitară unei anumite firme.

Știți produsele care erau așa de așteptate în spitalele din România? Mai știți cadrele medicale din Suceava care acuzau ministerul sănătății să îi trimite pe câmpul de luptă total nepregătiți? Mai știți sutele de cadre medicale infectate în interiorul spitalelor așteptând măștile de protecție și mănușile?

Iată de ce produsele de protecție sanitară nu mai soseau: nu se stabilese încă șpaga care era de dat.

Ionel Eugen Adrian este numele persoanei puse sub acuzare de către procurori. Sigur că vorbim de o persoană numită politic, obedientă unui grup de interese organizat politic, acel grup de infractori care controlează bugetul de stat de mai bine de 30 de ani.

Binențeles că acesta, ca și alte persoane puse sub acuzare în alte cazuri de corupție, unele dovedit nevinovate și altele vinovate de către instanțele din România, strigă sus și tare că: E S T E N E V I N O V A T!

Românii au auzit de atâtea ori această afirmație și apoi au văzut condamnări penale, dar fără bani recuperați, că nu mai pot crede nimic.

În fapt tupeul infractorilor numiți politic pe funcții politice este unul colosal, căci și când sunt prinși în flagrant, cu mână în sac, ei spun că sunt nevinovați.

Noi nu spunem că Adrian Ionescu ar fi vinovat, este posibil să nu fie, noi doar spunem că nu a existat un condamnat penal care să provină din lumea politică și să spună că el este vinovat și că își recunoaște vina.

Procurorii de la DNA spun că directorul companiei de stat, care și așa are un salariu de nabab arab, a pretins către o companie ce importa produse de protecție din Turcia, suma de 760 000 de euro. Este vorba chiar despre produsele care ar trebui să protejeze cadrele din spitale.

Redacția 60m.RO a prezentat de multe ori nivelul ridicat al corupției din perioada de pandemie, când autoritățile de pe toate palierele au făcut achiziții dubioase fără a mai organiza licitații publice.

Vă mai aduceți aminte de măștile la suprapreț sau de apa cu aromă de clor aruncată pe străzile din țară? Acum se vede și de ce erau prețurile așa de umflate: se colectau bani pentru campaniile electorale ce aveau să vină.

PNL este în acest moment 80% PDL, adică partidul sub care s-a comis cel mai mare jaf din istoria României, dovedit de DNA prin numeroasele acuzații, și-a cumpărat și partid. Acum să nu își imagineze cineva că românii sunt atât de proști și prin tranzacții politice îi mai poți minți.

Ministrul sănătății a convocat de urgență o ședință prin care să stabilească ce urmează a se întâmpla cu directorul de la Unifarm. Noi știm că este vorba numai de teatru politic și că o mână va spăla pe alta.

Ionel va fi îndepărtat din post pentru a scăpa de ochii opiniei publice și un alt incompetent va fi numit pe post pentru a face exact același lucru: să strângă bani pentru el și partid.

Iată comunicatul emis de către DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită,
– abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– complicitate la trafic de influență,
– instigare la fals intelectual,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Totodată, din funcția pe care o ocupa, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi determinat un funcționar din cadrul CN Unifarm SA să ateste în mod nereal, pe documentele de atribuire aferente contractului, că negocierea s-ar fi efectuat chiar cu reprezentantul legal al firmei private care a livrat echipamentele. În realitate, negocierea s-a realizat între directorul general Ionel Eugen Adrian și intermediar, la un restaurant din municipiul București, unde practic s-a convenit asupra clauzelor contractului și a prețului echipamentelor de protecție.

Pentru acest „serviciu”, persoana intermediară a pretins de la reprezentanții societății comerciale, pentru sine și pentru funcționari din CN Unifarm SA, suma de 5.810.175 lei, reprezentând un procent de 18% din valoarea totală a contractului încheiat cu Unifarm. Din această sumă, inculpatul Ionel Eugen Adrian urma să primească suma de 760.000 euro convenită cu intermediarul.

Din cauză că societatea comercială furnizoare nu a achitat intermediarului nicio sumă din procentul de 18 % convenit , inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.

Din totalul echipamentelor conținute în contract a fost livrată și plătită doar o parte, respectiv 1 milion de măști (care de altfel nu corespundeau specificațiilor tehnice) și 26.000 de combinezoane.
Prin modalitatea descrisă s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul CN Unifarm SA, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

Separat de cele anterior menționate, s-a mai reținut că Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și Adrian Ionel. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații între care:
– să nu exercite funcția de director general și membru în Consiliul de Administrație al C.N. Unifarm SA,
– să nu părăsească teritoriul Municipiului București și județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa: https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9838

 • Doi deputați PSD au făcut scandal într-un fast-food
  Deputații PSD și Adrian Solomon şi Irinel Stativă au făcut scandal într-un fast-food, marți dimineața, după ce au refuzat să poarte masca de protecția la intrarea în incintă conform regulilor de protecție sanitară. Cei doi deputați au fost amendați cu suma de 2.600 lei după ce poliția a fost chemată de unul dintre patroni. Cei doi au continuat scandalul și după venirea poliției. O patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi a fost solicitată marți dimineața de agenții de pază a unui fast-food din sectorul 3, pentru un bărbat recalcitrant care nu dorea să poarte mască de protecție. Surse din
 • Lider USR despre partid: „neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta”
  Dacă ai onoarea de a nu fi dat afară din USR atunci ci siguranță începi să îți dorești să pleci. Cel puțin așa lasă impresia evenimentele din ultima perioadă. Raluca Amariei a fost vice-președinte la nivel național. Și-a dat demisia din USR dezamăgită de modul în care se făcea politică în partid după expulzarea lui Nicușor Dan. Raluca Amariei s-a declarat dezamăgită de modul în care se face politică în USR și unde democrația a fost înlocuită cu dictatura unei minorități: „Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR. Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce „agende” au făcut
 • SUA ar putea interzice platforma chinezească TikTok
  Statele Unite ale Americii ar putea interzice mai multe aplicaţii de social media chinezeşti, inclusiv TikTok, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo, potrivit CNN. Pompeo a sugerat, în timpul unui interviu, că această măsură este posibilă, adăugând că autorităţile americane iau lucrurile foarte în serios. Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China. TikTok, care este deţinut de start-up-ul ByteDance din Beijing, a fost deseori criticat de politicienii americani care acuză faptul că aplicaţia este o ameninţare la securitatea naţională, din cauza
 • PE cere retragerea noii legi privind securitatea în Hong Kong
  Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au cerut luni retragerea noii legi privind securitatea în Hong Kong, act normativ adoptat de Beijing, şi s-au declarat profund îngrijoraţi de erodarea libertăţilor fundamentale în fosta concesiune britanică, se arată într-un comunicat al legislativului european. „În virtutea legii aprobate de legislativul Chinei în mai, Beijingul va avea noi puteri pentru a impune sentinţe, inclusiv închisoarea pe viaţă. Acest fapt reprezintă un atac direct asupra gardului de autonomie ridicat al oraşului, contravine libertăţilor care au fost garantate de principiul o ţară, două sisteme şi este o încălcare a Declaraţiei comune sino-britanice şi a Convenţiei
 • PSD transformă Tunari-ul în groapa de gunoi a Voluntari-ului
  O analiză marca Recorder publicată în aceste zile arată cum prin diverse combinații politice și prin prezentarea deformată a realității de pe teren Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a oferit autorizație de funcționare pentru o rampă de gunoi în comuna Tunari. Autorizația a fost emisă unei firme ce are legături puternice cu PSD Ilfov și București, iar gunoiul este adus în localitate din Voluntari dar și din mai multe sectoare din București. Primarul comunei Tunari, Neacșu Alexandru, afirmă că nu se putea emite autorizație de funcționare de la mediu deoarece la mai puțin de 200m de acea platformă există locuințe
 • Turcia lui Erdogan se teme de Generația Z
  Milioane de tineri turci vor împlini curând vârsta necesară pentru a vota, iar președintele Erdogan vrea să-i câștige de partea sa. Cu toate acestea, mulți dintre tinerii din țară mai rebeli îl resping complet. În prezent, toată lumea din Turcia vorbește despre „Generația Z” – termen care se referă la acei tineri născuți în jurul sfârșitului mileniului trecut. Este o generație care nu cunoaște nicio altă Turcie decât cea condusă de Recep Tayyip Erdogan și Partidul său islamic-conservator pentru Justiție și Dezvoltare (AKP). Și este, de asemenea, o generație de nativi digitali cărora le place să petreacă mult timp pe
 • Muzeul Luvru din Paris și-a redeschis porțile
  Muzeul Luvru din Paris, cel mai vizitat muzeu din lume, şi-a redeschis porţile luni, 6 iulie, după trei luni şi jumătate, însă fără afluenţa obişnuită, în aşteptarea revenirii vizitatorilor străini, transmite AFP. Este o reluare a activităţii marcată de nerăbdare, reţinere şi speranţă pentru conducerea şi personalul marelui muzeu care a înregistrat pierderi de peste 40 de milioane de euro pe perioada izolării şi este privat de fluxul obişnuit de turişti străini, în special cei americani, chinezi, coreeni, japonezi sau brazilieni. Deşi 75% din publicul muzeului este format de obicei din străini, deocamdată, doar europenii din ţările apropiate pot începe
 • Mită de 1,3 milioane de euro luată de un fost consiler superior al Ministerul Mediului. Acesta și-a recunoscut vinovăția
  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților: TULUC GHEORGHE, la data faptelor specialist (consultant) și ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și Pădurilor, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, Persoană fizică, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată, Persoană fizică, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată. În
 • Vladimir Putin: Constituția din 1922 a permis dezintegrarea URSS
  Dreptul republicilor sovietice de a se separa de fosta URSS, stipulat în Constituția din 1922 promovată de Vladimir Ilici Lenin, a fost o bombă cu efect întârziat care a permis dezintegrarea Uniunii Sovietice în 1991, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 1, potrivit Agerpres. Președintele rus a amintit că această „bombă cu efect întârziat amplasată (de Lenin) în 1922 în timpul creării Uniunii Sovietice” s-a menținut și în modificările ulterioare ale Constituției, survenite în 1924, 1936 şi 1977. „Acest lucru este total inadmisibil (…) este ceva ce trebuie să evităm„, a subliniat Putin. „Sunt absolut
 • Banca Mondială a inclus România în categoria statelor cu venituri ridicate
  Banca Mondială a reclasificat România în rândul statelor cu venituri ridicate, ceea ce înseamnă că țara noastră în cea mai bună grupă valorică a statelor din clasificările organizației, scrie Realitatea Financiară. in iulie 2019, criteriul de clasificare arată astfel: România ajunge să fie foarte aproape de Polonia și Ungaria și să se distanțeze de Croația și Bulgaria . Republica Moldova confirmă statutul de codaș al Europei, ca o expresie sintetică a eșecului istoric al statalității sale. Citește mai multe aici.
 • Doi foşti prefecţi de Buzău, condamnaţi definitiv la închisoare în dosarul retrocedării ilegale a 5.000 de hectare de pădure
  Doi foşti prefecţi ai judeţului Buzău, Paul Beganu şi Mariana Buleandră, au fost condamnaţi definitiv la 8 ani şi jumătate, respectiv patru ani şi jumătate de închisoare în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, transmite News.ro. Potrivit magistraţilor Curţii Supreme, Paul Beganu are de executat 8 ani şi 6 luni de închisoare, cu un an mai puţin decât îi acordaseră judecătorii de la instanţa de fond, iar Mariana Buleandră a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni, faţă de 5 ani
 • Comunicat de presă – Primăria Municipiului Bucureşti
  Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucureşti, primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro! Primarul General, Gabriela Firea: „Aşa cum am promis, continuăm să modernizăm parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne şi nepoluante! Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa. Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu
 • Economia României va înregistra un declin
  Comisia Europeană a publicat marți previziunile sale economice pentru vara anului 2020. Previziunile arată o scădere semnificativă a economiei românești de 6%, un nivel similar cu cel previzionat în mai de Executivul comunitar. Față de creșterea de 4,2% a PIB-ului pentru anul 2021, previzionată în mai, acum Comisia Europeană estimează o creștere de 4%. Cât despre rata inflației, Comisia Europeană estimează că aceasta s-ar putea situa la 2,5% anul acesta și 2,8% anul viitor, notează agerpres.ro.
 • Semnificații istorice pentru ziua de 7 iulie. Se deschidea primul Salon internaţional automobilistic al României
  1898: Statele Unite ale Americii anexau insulele Hawaii 1923: Se năştea regizorul Liviu Ciulei (d. 2011) 1940: Se năştea muzicianul englez Ringo Starr, toboşarul trupei The Beatles 1941: Armata română atingea aliniamentul Nistrului, eliberând astfel Basarabia 1943: Se năştea cântăreţul italian Toto Cutugno 1963: Se năştea artista americană Vonda Shepard 1978: Insulele Solomon îşi proclamau independenţa faţă de Marea Britanie 1980: Regimul de la Teheran instituia sharia, legea islamică, pe tot cuprinsul Iranului 1985: La doar 17 ani și 7 luni, germanul Boris Becker devenea cel mai tânăr câștigător al finalei masculine la Wimbledon 1988: Se năștea actorul englez Jack
 • Trump va susține un miting în New Hampshire în aer liber pe 11 iulie
  Reprezentanții campaniei președintelui SUA Donald Trump au anunțat duminică că președintele va susține un miting în aer liber în statul New Hampshire weekendul viitor, cel de-al doilea miting de când pandemia de coronavirus a lovit națiunea în martie. Mitingul va avea loc sâmbătă viitoare, pe 11 iulie, pe Aeroportul Internațional Portsmouth din Portsmouth, New Hampshire. Președintele a atras mai puține persoane decât erau de așteptat la primul miting, care a avut loc la Tulsa, Oklahoma, pe 20 iunie. Reprezentanții campaniei lui Trump au susținut că 1 milion de oameni au solicitat bilete pentru mitingul din Oklahoma. În cele din urmă,
%d blogeri au apreciat: