Directorul Unifarm acuzat de o șpagă de 760 000 euro. De câte ori am auzit asta: SUNT NEVINOVAT!!!

Directorul Unifarm SA este acuzat de către procurorii de la DNA că ar fi pretins o șpagă de aproape un milion de euro. El ar solicitat această sumă impresionantă pentru a oferi un contract de achiziție produse medicale de protecție sanitară unei anumite firme.

Știți produsele care erau așa de așteptate în spitalele din România? Mai știți cadrele medicale din Suceava care acuzau ministerul sănătății să îi trimite pe câmpul de luptă total nepregătiți? Mai știți sutele de cadre medicale infectate în interiorul spitalelor așteptând măștile de protecție și mănușile?

Iată de ce produsele de protecție sanitară nu mai soseau: nu se stabilese încă șpaga care era de dat.

Ionel Eugen Adrian este numele persoanei puse sub acuzare de către procurori. Sigur că vorbim de o persoană numită politic, obedientă unui grup de interese organizat politic, acel grup de infractori care controlează bugetul de stat de mai bine de 30 de ani.

Binențeles că acesta, ca și alte persoane puse sub acuzare în alte cazuri de corupție, unele dovedit nevinovate și altele vinovate de către instanțele din România, strigă sus și tare că: E S T E N E V I N O V A T!

Românii au auzit de atâtea ori această afirmație și apoi au văzut condamnări penale, dar fără bani recuperați, că nu mai pot crede nimic.

În fapt tupeul infractorilor numiți politic pe funcții politice este unul colosal, căci și când sunt prinși în flagrant, cu mână în sac, ei spun că sunt nevinovați.

Noi nu spunem că Adrian Ionescu ar fi vinovat, este posibil să nu fie, noi doar spunem că nu a existat un condamnat penal care să provină din lumea politică și să spună că el este vinovat și că își recunoaște vina.

Procurorii de la DNA spun că directorul companiei de stat, care și așa are un salariu de nabab arab, a pretins către o companie ce importa produse de protecție din Turcia, suma de 760 000 de euro. Este vorba chiar despre produsele care ar trebui să protejeze cadrele din spitale.

Redacția 60m.RO a prezentat de multe ori nivelul ridicat al corupției din perioada de pandemie, când autoritățile de pe toate palierele au făcut achiziții dubioase fără a mai organiza licitații publice.

Vă mai aduceți aminte de măștile la suprapreț sau de apa cu aromă de clor aruncată pe străzile din țară? Acum se vede și de ce erau prețurile așa de umflate: se colectau bani pentru campaniile electorale ce aveau să vină.

PNL este în acest moment 80% PDL, adică partidul sub care s-a comis cel mai mare jaf din istoria României, dovedit de DNA prin numeroasele acuzații, și-a cumpărat și partid. Acum să nu își imagineze cineva că românii sunt atât de proști și prin tranzacții politice îi mai poți minți.

Ministrul sănătății a convocat de urgență o ședință prin care să stabilească ce urmează a se întâmpla cu directorul de la Unifarm. Noi știm că este vorba numai de teatru politic și că o mână va spăla pe alta.

Ionel va fi îndepărtat din post pentru a scăpa de ochii opiniei publice și un alt incompetent va fi numit pe post pentru a face exact același lucru: să strângă bani pentru el și partid.

Iată comunicatul emis de către DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită,
– abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– complicitate la trafic de influență,
– instigare la fals intelectual,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Totodată, din funcția pe care o ocupa, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi determinat un funcționar din cadrul CN Unifarm SA să ateste în mod nereal, pe documentele de atribuire aferente contractului, că negocierea s-ar fi efectuat chiar cu reprezentantul legal al firmei private care a livrat echipamentele. În realitate, negocierea s-a realizat între directorul general Ionel Eugen Adrian și intermediar, la un restaurant din municipiul București, unde practic s-a convenit asupra clauzelor contractului și a prețului echipamentelor de protecție.

Pentru acest „serviciu”, persoana intermediară a pretins de la reprezentanții societății comerciale, pentru sine și pentru funcționari din CN Unifarm SA, suma de 5.810.175 lei, reprezentând un procent de 18% din valoarea totală a contractului încheiat cu Unifarm. Din această sumă, inculpatul Ionel Eugen Adrian urma să primească suma de 760.000 euro convenită cu intermediarul.

Din cauză că societatea comercială furnizoare nu a achitat intermediarului nicio sumă din procentul de 18 % convenit , inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.

Din totalul echipamentelor conținute în contract a fost livrată și plătită doar o parte, respectiv 1 milion de măști (care de altfel nu corespundeau specificațiilor tehnice) și 26.000 de combinezoane.
Prin modalitatea descrisă s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul CN Unifarm SA, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

Separat de cele anterior menționate, s-a mai reținut că Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și Adrian Ionel. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații între care:
– să nu exercite funcția de director general și membru în Consiliul de Administrație al C.N. Unifarm SA,
– să nu părăsească teritoriul Municipiului București și județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa: https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9838

 • De PAȘTE nu ai avut voie, la VOT ai voie
  Cam asta este situația: când erau doar câteva înbolnăviri nu ai avut voie la biserică de paște. Acum sunt zeci de mii dar ai voie la vot.
 • George Simion: serviciile de informații își bagă coadă în politică. Ciolacu și Cazanciuc sunt doi securiști
  George Simion, copreședintele AUR, acuză structurile de forță ale statului român că fac poliție politică la comanda partidelor și că serviciilor de informații nu își înplinesc rolul alocat în democrație și intervin în bătălia politică internă: „Mergem către cuibul de viespi, cuibul de hoți numit palatul parlamentului, condus în momentul acesta, și la cameră și la senat, de doi reprezentanți proeminenți ai serviciilor de informații. Și domnul Ciolacu și domnul Cazanciu au făcut academii speciale de informații” a declarat George Simion. „Poliția și jandarmeria nu mai servesc pe români și asta nu este vina lor și a generalilor vânduți clanurilor
 • A murit la doar 34 de ani, deși nu avea nici o altă afecțiune. Nu purta mască
  Situația epidemioligică din întreaga lume se complică. Apar forme noi ale virusului cu mutații genetice ce sunt deja rezistente la antibioticele deja existente. Vârsta de infectare și manifestare a scăzut foarte mult, iar relaxarea oamenilor pe acest subiect duce la apariția unui nou val de infectare ce pare cu mult mai grav decât cel precedent. România a reușit până la acest moment să țină sub control acest fenomen, însă numărul de persoane infectate crește exponențial și automat crește și numărul de victime. Vasile I. era un orășean puternic de doar 34 de ani din Râmnicul Vâlcea. Se simțea în forță,
 • PNL acuză PSD că încalcă legea electorală
  Partidul Național Liberal – Filiala Constanța a constat că PSD continuă Campania electorală chiar și în ziua votului, duminică, 27 septembrie, spune PNL, printr-un comunicat de presă semnat de președintele organizației județene, Bogdan Huțucă. Primăria Constanța a utilat toate secțiile de votare din municipiu cu dispensere de soluții dezinfectante pe care sunt aplicate autocolante cu însemnele folosite în campanie de candidatul la funcția de primar, Decebal Făgădău. „În consecință, PNL – Filiala Constanța a formulat o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, jud. Constanța prin care solicită îndepartarea materialelor de propaganda electorală de pe dispenserele din secțiile de votare. Conform
 • Lui Robu i s-a pus pata şi pe intelectualii oraşului: „Ce au făcut ei în viață să se considere elita Timișoarei?”
  Nicolae Robu Situaţia electorală de la Timişoara a fost analizată de curând de un reportaj al celor de la Recorder. Se pare că acesta nu a fost pe placul lui Nicolae Robu, mai multe persoane din oraş nu au fost favorabile acestuia, iar actualul primar a lansat un atac susţinut împotriva acestora, spunând că, de fapt, aceştia sunt supăraţi că nu au primit bani nemunciţi prin proiectul Capitală Europeană a Culturii. Nu spui frumos despre mine, nu corespunzi, crede Nicolae Robu. El este extrem de supărat pentru că mai multe persoane din spectrul intelectual timişorean nu au spus cuvinte măgulitoare
 • Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie respectate la urne, în contextul Covid-19
  Prin Hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă, Executivul a stabilit regulile care trebuie respectate la alegerile locale din 27 septembrie. Alegeri locale 2020. Regulile care trebuie respectate la urne Purtarea măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegații acreditați, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare și așa mai departe. De asemenea, este prevăzută distanțarea fizică de minimum un metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția periodică după fiecare
 • Taxa pentru permisul de conducere, plătită prin Ghișeul.Ro
  DISTRIBUIE Plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, ca și cele pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate de persoanele fizice sau juridice, pot fi achitate prin ghișeul virtual, fără comisioane, de joi, prin Ghișeul.ro. Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat. „Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea ADR, peste 50 de noi
 • Curtea Constituțională a decis : alocațiile trebuie dublate
  Surse judiciare au declarat pentru agenția Mediafax, că ,joi, Curtea Constitutională a României a respins sesizarea Guvernului și decis că alocațiile copiilor trebuie dublate și nu crescute etapizat, . Judecătorii CCR au decis respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanța de urgentă ce prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor și, astfel, alocațiile copiilor trebuie să fie dublate. Ordonanța de urgentă adoptată de Guvern prevedea o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an: 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie, pană în 2022. Legea prin care urmau să fie
 • Ce măsuri trebuie să respecți pentru a vota la alegerile locale de duminică. Cum se poate solicita urna specială
  Alegerile locale de duminică reprezintă primul scrutin organizat în România de la declanșarea epidemiei de COVID-19, astfel că pentru a vota trebuie respectate mai multe măsuri de protecție sanitară, cele mai importante fiind păstrarea distanței de cel puțin un metru față de alte persoane, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor. În plus, de această dată alegătorii vor fi cei care manevrează actul de identitate, buletinele de vot și își lipsesc autocolantul cu mențiunea „Votat” pe cartea de identitate. Persoanele care nu pot merge la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna mobilă, printr-o cerere care
 • Totul despre VITAMINA C
  Vitamina C sau acidul ascorbic cum se mai denumește este una dintre cele mai importante substanțe cu rol antioxidant. Ajută la stoparea proceselor degenerative , dar, și la bunul mers al întregului organism.Acidul ascorbic are o istorie destul de lungă, prima dată fiind menționat în secolul al 16-lea împreună cu afecțiunea care l-a făcut celebru, și anume, scorbutul. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze această substanță, de aceea , dieta și suplimentele alimentare sunt cele mai importante surse. Ca alimentație , cele mai bune surse de unde se poate procura vitamina c , putem menționa: legumele (ardeiul gras, pătrunjelul,
 • Aproape jumătate dintre președinții secțiilor de votare din Dolj s-au retras. Câți bani primesc
  Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare din țară s-au retras, de teama COVID-19, deși un preşedinte de secţie primeşte 250 de lei pe zi, relatează Mediafax. Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare au dat bir cu fugiţii. În Dolj, de exemplu, aproape jumătate dintre aceştia au cerut să fie înlocuiţi, iar la Constanţa, aproximativ un sfert. Cei mai mulţi au motivat că se tem să nu se îmbolnăvească de COVID-19. Pentru riscul la care se expun, statul îi plăteşte cu 1.250 de lei pentru cinci zile petrecute în secţiile de votare. „Nu există, până
 • Se întâmplă în România : Un primar care a murit poate fi votat la alegerile locale de duminică
  Conform Agerpres, numele primarului decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, care candida la scrutinul de duminică pentru un nou mandat, din partea PSD, rămane pe buletinele de vot deoarece aceste documente au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean (BEJ) Olt. Purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Tone , declară că : „Potrivit unei hotărari a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică și procesul electoral își urmează cursul”. Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămană după
 • Rep. Moldova va primi bani de la Comisia Europeană pentru a face față pandemiei
  Guvernul de la Chișinău a aprobat iniţierea negocierilor şi semnarea Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană care prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 9 milioane de euro pentru Rep. Moldova. Proiectul „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situaţia de urgenţă COVID şi realizarea reformelor conform Acordului de Asociere” prevede oferirea a 9 milioane euro din partea Comisiei Europene şi are drept scop acordarea sprijinului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum şi sprijinului pentru implementarea reformelor asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-Rep. Moldova. Acordul de finanţare
 • Filarmonica Națională din Chișinău, grav afectată de un incendiu
  Un incendiu puternic a cuprins acoperișul unei anexe a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. La scurt timp, flăcările au avansat rapid și au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2 din clădire.  Din nefericire, clădirea a fost grav afecată de incendiul, astfel că tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat. Intervenția pompierilor a fost una complexă întrucât construcția acoperișului este îndeplinită din materiale de lut și lemn. Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost fondată în 1940, iar în cele opt decenii de activitate a devenit una dintre cele mai importante instituții de concert din Republica
 • Summit-ul ONU pe tema schimbărilor climatice va avea loc în decembrie
  ONU şi guvernul britanic au anunţat că vor organiza pe 12 decembrie un eveniment privind schimbările climatice, în ziua celei de-a cincea aniversări a Acordului de la Paris, notează AFP. Evenimentul va fi organizat în comun de secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi premierul britanic, Boris Johnson, şi va reuni liderii mondiali cei mai ambiţioşi în privinţa climatului, potrivit unui comunicat. Ţările participante vor fi invitate să prezinte planuri actualizate despre climat, înainte de marea conferinţă a ONU privind schimbările climatice care va avea loc la Glasgow în noiembrie 2021, COP-26, programată iniţial pentru acest an, dar amânată
%d blogeri au apreciat: