Politică

Directorul DSVSA București, Ovidiu Zvorișteanu, a fost destituit! Dan Motreanu își pierde sponsorul principal fix în campania electorală

Europarlamentarul Dan Motreanu își pierde sponsorul principal fix în campania electorală. Ovidiu Zvorișteanu a fost demis. Culegătorul de șpăgi pentru mafia liberală ținut abuziv în funcție de șeful ANSVSA, Alexandru Bociu.

Zvorișteanu Ovidiu este susținut de Dan Motreanu la conducerea DSVSA București, încă din anul 2012, o instituție parazitată de doctori șpăgari și controale direcționate în interesul celor doi ștabi ai PNL.

Prin sentința nr. 32591/3/2020 definitivă, intimatul reclamat Zvorișteanu Ovidiu a pierdut prima dată procesul cu ANSVSA și drept urmare punerea în aplicare a sentinței necesita destituirea din funcția publică de director al DSVSA București. Acum Înalta Curte de Casație și Justiție confirmă decizia primei instanțe.

Prin mesele oferite și organizate la diferite restaurante din București, drept ofrandă adusă președintelui ANSVSA, Bociu a uitat să mai pună în aplicare decizia judecătorească de destituire din funcție a șefului DSVSA București. Prin sprijinutul politic oferit de europarlamentarul PNL, Dan Motreanu, pentru domnul Zvorișteanu ordinul 969/29/10/2020 nu a mai fost pus în aplicare. 

Directorul DSVSA București, Ovidiu Valentin Zvorișteanu, a fost destituit după ce a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție. SRI, DGA și DGPI nu i-au acordat certificatul ORNISS, iar directorul i-a dat în judecată.

Zilele trecute, judecătorii au respins apelul lui Zvorișteanu, iar directorul executiv a fost destituit.

„Respinge recursul formulat de recurentul-reclamant Zvorişteanu Ovidiu Valentin împotriva Sentinţei civile nr. 676 din 5 aprilie 2022 a Curţii de Apel Bucureşti– Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17 aprilie 2024”, se scrie în decizia instanței.

„Avand in vedere decizia ICCJ, publicată oficial în portalul instanței, în data de 17 aprilie 2024, prin care respinge recursul formulat de recurentul-reclamant Zvorişteanu Ovidiu Valentin împotriva Sentinţei civile nr. 676 din 5 aprilie 2022 a Curţii de Apel Bucureşti– Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Decizie Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, din aceași zi.

Luând în considerare prevederile legale ale:

1. OUG 57/2019 Codul Administrativ, cu toate modificările și completările ulterioare;

2. Ordonanţei Guvernului României nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor cu toate modificările și completările ulterioare;

3. Hotărârea Guvernului nr.1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu toate modificările și completările ulterioare.

și potrivit art.3. din Ordinul ANSVSA nr. 49/2018 – Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al DSVSA cu toate modificările și completările ulterioare.

Vă solicităm un răspuns, punct de vedere și îndrumare în privința respectării condițiilor de legalitate în cadrul DSVSA București pentru buna funcționare managerială a instituției în privința dreptului de semnătură pe toate documentele administrative oficiale opozabile terților, pe orice alte documente interne aflate în circuitul administrativ începând cu data de 18.04.2024″, se arată în scrisoarea pe care Zvorișteanu a transmis-o către președintele ANSVSA, cerând lămuriri pentru cine îi suplinește locul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button