Director de la aeroportul Băneasa: șpagă de 25 000 de euro
Directorul Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa ”Aurel Vlaicu”, Bogdan Ion Mitruţ, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.
În perioada februarie – aprilie, persoana fizică, beneficiind de ajutorul directorului Bogdan Ion Mitruţ, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA.
Bogdan Ion Mitruţ a fi primit la data de 14 aprilie, suma de 25.000 euro, potrivit anchetatorilor care au făcut constatarea infracţiunii flagrante.
„Inculpatul ar fi pretins şi primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruţ Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naţionale, astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate”, menţionează DNA în comunicatul transmis către agerpres.ro.
Astfel s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei, reprezentând prima tranşă de bani primiţi de inculpatul persoană fizică, pentru a fi restituiți omului de afaceri.
Tribunalul București a primit dosarul spre judecare cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
- Marius Lulea: „Klaus Iohannis a sfidat Constituția și voința poporului. Vom acționa imediat pentru suspendarea sa și pentru a apăra democrația.”Lovitură de stat orchestrată de Klaus Iohannis: AUR pregătește suspendarea președintelui în noul Parlament. Alegerile prezidențiale din 2024 au fost marcate de o situație fără precedent. În primul tur, Călin Georgescu, candidatul susținut de AUR, a ieșit câștigător detașat, fiind favorit și pentru al doilea tur. Într-un act de sfidare fără precedent, Klaus Iohannis a anulat turul al doilea al alegerilor, folosindu-se de Curtea Constituțională pentru a-și prelungi mandatul în mod neconstituțional. Această decizie reprezintă o lovitură de stat în toată regula, sprijinită tacit de coaliția toxică PSD-PNL-USR-UDMR, care continuă să ignore voința poporului. „Este un act rușinos, o încercare …
- Lumea Justiției: Un sistem de tip securisto-politico-mafiot a dat o lovitură de statde Dan Mihai Suta Ultimele urme de democratie din Romania s-au risipit odata cu pronuntarea de catre Curtea Constitutionala a Romaniei a Hotararii nr. 32 din 6 decembrie 2024, de anulare a rundei intai a alegerilor prezidentiale, prin decapitarea statului de drept si a democratiei in Romania. Practic, Romania este in anarhie si haos. Cel mai grav este pierderea oricarei sperante de mai bine in acest colt de lume, pierderea increderii in putinta autoritatii statale de a tine ordine in tara, a interesului cetateanului roman pentru democratie, pentru discursul si jocul democratic. Curtea constitutionala a facut ca morarul prost, cu …
- CCR și CSAT – pasibile de înaltă trădarede Valer Marian Abuziva hotărâre a Curții Constituționale a României (CCR) prin care s-a decis anularea primului tur și reluarea alegerilor prezidențiale nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial, fapt care naște mari semne de întrebare. Nu se dorește desconspirarea principalilor autori și comanditari ai acesteia? Nu se dorește ca românii să afle că a fost concepută și chiar redactată în mare sau în esență în alte laboratoare? Nu se dorește să se vadă că, la ședința de judecată anunțată inițial ca ședință informală și în care CCR a adoptat în pripă hotărârea de anulare a procesului electoral prezidențial, …
- Cinci fapte penale comise de autorii loviturii de stat: Judecătorii de la CCR vor fi săltați cu mascații pentru abuzurile comiseAnularea alegerilor prezidențiale reprezintă o lovitură de stat fără precedent în România, iar autorii acestei decizii ar putea răspunde penal în viitor. Specialiștii în drept și analiștii politici identifică cel puțin cinci fapte penale care ar putea fi imputate celor implicați: Uzurparea de atribuții – CCR și-a depășit competențele prin intervenția directă în procesul electoral, încălcând principiul separației puterilor în stat. Abuz în serviciu – Decizia de anulare a alegerilor a fost luată în mod abuziv, fără respectarea normelor constituționale. Subminarea ordinii de stat – Actele întreprinse de judecătorii CCR afectează grav stabilitatea democratică și ordinea constituțională. Complicitate la fraudă …
- Presa germană, analiză devastatoare despre anularea alegerilor: Păstrează puterea eliminații din funcții!”Să presupunem că AfD va obține cele mai multe voturi la alegerile pentru Bundestag din 23 februarie 2025. Să presupunem că ar obține 25 %, în fața lui Friedrich Merz și a CDU/CSU, care s-ar clasa pe locul al doilea cu 23 %. Un rezultat dramatic, un cutremur politic, s-ar putea crede. Dar zece zile mai târziu, Curtea Constituțională Federală intervine și anulează rezultatul. „Conform stadiului actual al cunoștințelor, alegerile pentru Bundestag – și, prin urmare, performanța puternică a AfD – au fost influențate masiv de o campanie rusă de dezinformare”, a declarat aceasta într-o scrisoare. Prin urmare, potrivit judecătorilor …
- Grupul pentru România nimicește judecătorii CCR: Anularea procesului electoral e profund nelegală, chintesența unui regim abuziv ce a pus în genunchi România timp de peste trei deceniiDin ce in ce mai multi romani se revolta din pricina loviturii de stat prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a anulat alegerile prezidentiale. Lumea Justitiei prezinta devastatoarea luare de pozitie data publicitatii marti, 10 octombrie 2024, de catre Grupul pentru Romania – o initiativa civica din care fac parte, printre altii, fosta judecatoare CSM Gabriela Baltag, profesorii Florian Colceag, Corvin Lupu si Leon Zagrean, jurnalistul Dumitru Manea, mult mai cunoscut cu pseudonimul Miron Manega (foto 2) etc. Grupul pentru Romania ii catalogheaza pe cei noua judecatori CCR drept „tortionari constitutionali” si ii avertizeaza ca, mai devreme sau mai tarziu, poporul roman se va ridica …
- Ce pățește Iohannis dacă nu renunță de bună voie la funcția de președinte?Dacă Klaus Iohannis refuză să renunțe de bună voie la funcția de președinte, în ciuda presiunilor publice și a acuzațiilor legate de lovitura de stat, consecințele pot fi de natură juridică, politică și socială. Consecințe juridice: Suspendare și demitere: Conform Art. 95 din Constituția României, președintele poate fi suspendat din funcție dacă a săvârșit fapte grave prin care încalcă prevederile constituționale. Suspendarea se face de către Parlament, iar demiterea poate fi confirmată prin referendum. Răspunderea penală: Dacă se dovedește că Iohannis a fost implicat direct în acțiuni de subminare a ordinii constituționale, poate fi cercetat penal după ce își pierde …
- Care este rolul DIICOT în cercetarea loviturii de stat? Iohannis tremurăDirecția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) joacă un rol crucial în investigarea infracțiunilor complexe care amenință securitatea națională și ordinea constituțională. În cazul unei lovituri de stat, cum este cea din România, în care alegerile prezidențiale au fost anulate, iar mandatul lui Klaus Iohannis a fost prelungit pe termen nedeterminat, DIICOT poate interveni pentru a cerceta existența unui grup infracțional organizat care ar fi orchestrat această acțiune. Conform Art. 367 din Codul Penal, constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a submina ordinea democratică sau de a uzurpa puterea de stat este sancționată cu …
- Curtea Penală Internațională are dreptul să cerceteze lovitura de stat din România?Curtea Penală Internațională (CPI) poate interveni și cerceta situații care încalcă normele fundamentale de drept internațional, dar competența sa este limitată la crime de genocid, crime împotriva umanității, crime de război și crime de agresiune, conform Statutului de la Roma. O lovitură de stat, ca act politic intern, nu este inclusă direct în aceste categorii, însă, dacă aceasta implică acte de violență masivă împotriva populației civile sau încălcarea sistematică a drepturilor fundamentale, CPI ar putea evalua cazul. În cazul României, o eventuală sesizare ar trebui să demonstreze că anularea alegerilor prezidențiale și prelungirea mandatului lui Klaus Iohannis constituie o încălcare …
- La ONU se știe de lovitura de stat din România. Iohannis e supăratInformații despre controversata anulare a alegerilor prezidențiale din România și prelungirea mandatului lui Klaus Iohannis pe termen nedeterminat au ajuns la Organizația Națiunilor Unite (ONU). Decizia Curții Constituționale, considerată de mulți drept o lovitură de stat, a atras atenția comunității internaționale, inclusiv a forurilor de la New York. ONU, deși nu are atribuții directe în evaluarea proceselor interne ale statelor membre, monitorizează respectarea democrației, a statului de drept și a drepturilor omului. Posibila implicare a organizației ar putea pune presiune pe România să ofere explicații clare cu privire la influențele politice asupra deciziei Curții Constituționale. Pe fondul acestor tensiuni internaționale, …
- Piperea despre decizia CCR: Serviciile secrete au fost reintroduse în sistemul judiciar prin anularea alegerilorGheorghe Piperea, avocat și europarlamentar AUR, afirmă că CCR a reintrodus serviciile secrete în sistemul judiciar, la cel mai înalt nivel, prin anularea alegerilor prezidențiale pe baza unor note informative care nu constituie probe. „Sperăm ca astăzi să se facă justiție, să se facă dreptate, să recăpătăm încrederea cetățenilor în procesul electoral și în faptul că în România avem alegeri libere, nu le repetăm de câte ori e nevoie ca să iasă cine trebuie. Nu există nicio explicație morală, legală, constituțională. (…) La acea ședință care nu știm cine a convocat-o, care trebuia să fie informală, nu a fost prezent niciun procuror. …
- Țeapă pentru PSD-PNL-USR: Potra a fost eliberatEliberarea lui Horațiu Potra, asociat recent cu Călin Georgescu, a dat o lovitură dură celor care sperau să-l vadă încarcerat. Instanța a decis plasarea sa sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi județul Sibiu și obligativitatea purtării unei brățări electronice, concluzionând că nu reprezintă un pericol public. Mass-media controlată de PSD, PNL și USR a alimentat narațiuni exagerate despre pericolul pe care l-ar reprezenta Potra. În realitate, acest caz scoate la lumină judecători care aleg să respecte legea, în ciuda presiunilor politice și mediatice. Lovitura de imagine este evidentă: adevărul nu poate fi oprit, chiar dacă televiziunile încearcă să …
- Iohannis poate fi cercetat pentru Înaltă Trădare. Ce spune legea?Înaltă trădare este una dintre cele mai grave acuzații care pot fi aduse unui președinte în funcție, fiind reglementată atât de Constituția României, cât și de Codul Penal. Această infracțiune presupune acțiuni care subminează suveranitatea, independența, securitatea națională sau ordinea constituțională a statului. Ce prevede Constituția României? Conform Art. 96 din Constituție, Președintele României poate fi acuzat de înaltă trădare de către Parlament. Acuzația trebuie susținută de cel puțin două treimi din numărul total al parlamentarilor. După adoptarea hotărârii în Parlament, cazul este înaintat către Înalta Curte de Casație și Justiție, care are competența de a judeca faptele președintelui. Dacă …
- Lovitură de stat: Hotărârea nr. 32 din 6 decembrie 2024, luată în unanimitate de cei 9 membri ai CCR este ilegalăÎn confuzia care a cuprins România în aceste zile avem, totuși, o certitudine: Hotărârea nr. 32 din 6 decembrie 2024, luată în unanimitate de cei 9 membri ai CCR, este ilegală. Să vedem de ce.Potrivit art. 146 lit. f din Constituția României, Curtea Constituțională are următoarele atribuții:…lit. f) veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României și confirmă rezultatele sufragiului. Nu găsim aici nimic despre anulare.În baza acestui articol (art. 146 lit. f) din Constituția României) CCR a confirmat și validat primul tur de scrutin și a dispus că al doilea tur pentru alegerea Președintelui României să se organizeze în ziua de …
- Primarul din Târgu Mureș, reținut de DNA, e acuzat că a primit mită tablouri de 200.000 de euroPrimarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru luare de mită. El este acuzat că a primit de la un om de afaceri, în mod repetat, opere de artă în valoare de 200.000 de euro, pentru ca firmei acestuia să îi fie atribuite contracte cu primăria. Soós Zoltán este primarul orașului Târgu Mureş din 2020, în luna iunie el fiind ales pentru un al doilea mandat. Soós Zoltán a candidat independent, la fel ca în urmă cu patru ani, dar susținut de UDMR. DNA a anunțat că primarul Târgu Mureș a fost reținut pentru două …