Social

Directorul Complexul Energetic Oltenia, despre accidentul cu 3 morți: Nu i-am pus eu să se urce 25 într-un mijloc de transport

Directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat marți, la Antena 3, după accidentul cu 3 morți, că muncitorii s-au deplasat într-un vehicul care nu era destinat transportului de persoane și că personal nu se consideră vinovat pentru tragedie.

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă. Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul și s-au răsturnat.

Toate drumurile din carieră, după o perioadă de precipitații, așa sunt, impracticabile pentru alte mijloace de transport. Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă lungă drumurile sunt impracticabile. Nu sunt impracticabile pentru toate…

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție să se urce. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

Întrebat dacă se consideră responsabil pentru accident, el a precizat: „Până la urmă suntem în conducerea CEO, ne asumăm responsabilități. Vedem care sunt…nu pot să fiu eu de vină, dacă eram la fața locului poate dădeam dispoziție să nu se urce toți în mașină”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button