Politică

Dîncu, despre armamentul livrat Ucrainei: Încercările Rusiei de manipulare a opiniei publice

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că solicitarea Federației Ruse către România, de a recunoaște public faptul că trimite arme Kievului, reprezintă încercări de manipulare a opiniei publice. Vasile Dîncu a fost decorat de Volodimir Zelensky pentru servicii în slujba Ucrainei.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la forumul Black Sea & Balkans Security, că solicitarea Federației Ruse către București, de a recunoaște public faptul că trimite arme Kievului reprezintă încercări de manipulare a opiniei publice, ca o componentă a războiului de definformare și propagandă coordonat de la Kremlin.

„Am vorbit despre războiul 5D pe care Rusia în acest moment îl duce față de toate țările din Europa centrală și de Est, un război hibrid pornit cu mult timp în urmă în care din când în când, cam o dată la 30 de zile, mai apare un purtător de cuvânt care acuză România de diverse lucruri, că furnizează armament sau că furnizează instruire sau că furnizează soldați, mercenari. Toate acestea sunt elemente ale războiului împotriva Ucrainei și României, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină în acest moment războiul drept pe care Ucraina îl are pentru apărarea teritoriului. Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică, fac parte din războiul de manipulare şi propaganda a Rusiei”, a declatat Vasile Dîncu, întrebat despre cum comentează proaspetele acuzații lansate în spațiul public chiar de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Aceasta a declarat, joi, într-o conferință de presă, că „autoritățile române simt evident un disconfort moral legat de îndeplinirea directivelor NATO de a trimite tot mai multe transporturi mortale, dându-și seama de consecințele reale ale acestei politici motivate de ideologie. În locul acestei rușini false, ei ar trebui să recunoască totul. Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică. Trimiterea repetată de arme naționaliștilor ucraineni cu care să lupte împotriva propriului popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureștiul nu știe) și duce la mai multe victime.”, a afirmat Zaharova

Guvernul român a negat că a trimis obuze în Ucraina, dar filmări cu astfel de obiecte de armament au fost distribuite de site-uri cu profil militar afiliate Kievului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button