Digi24 zisă UM24, televiziune de partid și de stat: Osanale dedicate premierului Cîțu printr-un aranjament suspect

Distribuie acest articol!

Un consilier guvernamental a aranjat publicarea de articole laudative la adresa premierului Florin Cîțu pe siteul Digi24, convingând o profesoară universitară americană că este jurnalist la respectiva televiziune.

Alexandru Butiseacă, consilier la cabinetul premierului României, i-a trimis un email profesoarei Deirdre McCloskey, prin care i-a expediat textul lui Florin Cîțu cu care candidează la președinția PNL.

În urma emailurilor, McCloskey a produs două editoriale publicate pe siteul Digi24, în care-l laudă pe Florin Cîțu.

Primul editorial a apărut pe 1 iunie, iar al doilea pe 24 august. Butiseacă a negat că s-ar fi legitimat ca jurnalist la Digi24, așa cum susține profesoara americană.

N-am făcut cercetări pentru niciunul dintre editoriale. M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24, care mi-a oferit un text în limba engleză, semnat de premier. E vorba de un document intern – nu cred că e secret – al Partidului Liberal. A fost singurul lucru pe care mi l-a trimis ziaristul. Sincer, nu prea citesc lucrări din România“, a spus Deirdre McCloskey, pentru Libertatea.

„Alexandru Butiseacă mi-a spus că e ziarist la acel site de televiziune, Digi24. Și mi-a trimis un document al Partidului Liberal. Asta mi-a explicat Alexandru și nu mi-a dat foarte multe detalii”, a continuat ea.

Butiseacă neagă că s-ar fi prezentat ca ziarist și spune că n-a făcut decât să promoveze ideile liberale.

„Jurnalist? Să vă arate doamna McCloskey unde am scris eu că sunt jurnalist! Cu Deirdre McCloskey mă ştiu din mediul academic de câţiva ani buni. Am abordat-o în calitate de amic, de cunoştinţă veche. E un om cu care corespondez, având aceeaşi filiaţie de idei, ca să zic aşa.“, a spus consilierul.

Dar șefa siteului Digi24, Adriana Duțulescu, nu a negat că Butiseacă ar fi colaborator al organului de presă. În mod normal, colaborarea dintre un oficial al Guvernului și un trust de presă particular ar trebui să intre în sfera conflictului de interese.

„Fiind o întrebare venită de la un competitor direct pe piaţa presei online, este de la sine înțeles că fluxurile interne şi de comunicare cu cititorii şi autorii externi nu sunt de interes public“, a spus ea pentru Digi24.

Siteul Digi24 are o rubrică de opinii unde publică politicieni de la PNL și USRPLUS.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: