DICTATURĂ: Parlamentul României are rol de spectator. Constituția a fost călcată cu bocancii de PNL și PSD

Distribuie acest articol!

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, cu 9 voturi ‘pentru’ și 4 împotrivă, punctul de vedere al instituției cu privire la existența unui posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern referitor la moțiunea de cenzură depusă de reprezentanți USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

Documentul urmează să fie trimis Curţii Constituţionale, însă preşedintele Senatului, Anca Dragu, a reclamat că acesta nu conţine şi opinia USR PLUS, care a fost respinsă prin vot atât în comisie, cât şi în şedinţa Biroului Permanent.

Anca Dragu: Pentru prima dată, Biroul Permanent trimite către Curtea Constituţională un punct de vedere defavorabil Senatului. Noi am cerut și includerea opiniei noastre în aviz, a fost respins. PNL, PSD și UDMR au votat pentru acest punct de vedere, așa cum a venit el de la Comisia de constituționalitate.

George Simion: Constituția a fost călcată cu bocancii de PNL și PSD. O să protestăm, ne gândim la grevă parlamentară sau chiar proteste de stradă.

Cel mai târziu mâine dimineață, președintele Senatului, Anca Dragu, va înainta către CCR punctul său de vedere, prin care va arăta că nu există un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern. Între timp, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a luat decizia de a-și însuși punctul de vedere exprimat de Comisia de constituționalitate de la Senat, care este unul favorabil poziției Guvernului, a anunțat liberalul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: