Cîţu: Multe dintre măsurile economice de relaxare, care expiră la sfârşitul lui iunie, vor fi prelungite până pe 25 octombrie

O parte dintre măsurile de relaxare economică luate pentru a veni în ajutorul companiilor, ce urmau să expire la finele lunii iunie, vor fi prelungite până la 25 octombrie, a declarat, joi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Decizia va fi adoptată joi seara, în şedinţa de guvern.
„Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.
Florin Cîţu a transmis că deja 4.000 de companii beneficiază de programul IMM Invest şi că se aşteaptă ca până la începutul săptămânii viitoare numărul lor să crească la 10.000 de companii.
„IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.
Ministrul a estimat că în final 40.000 de companii vor avea acces la creditele facilitate de IMM Invest, programul guvernamental de sprijinire întreprinderilor mici şi mijlocii, care a fost elaborat ca urmare a crizei induse de pandemie.
Sursa: www.mediafax.ro
- George Simion afirmă că taxele lui Donald Trump nu reprezintă „un gest de ostilitate”, ci „un semnal pe care europenii refuză să-l înțeleagă”Decizia Statelor Unite de a impune taxe suplimentare produselor europene nu trebuie tratată „cu aroganţă sau replici pripite”, tarifele americane fiind un „semnal de alarmă”, nu o declaraţie de război, afirmă liderul AUR, George Simion. „Decizia Statelor Unite de a impune tarife suplimentare produselor europene nu trebuie tratată cu aroganţă sau replici pripite, nu este …
- Antonescu recunoaște: nu mai avem diplomație economică. Adică ambasadele PSD-PNL sunt inutileCrin Antonescu, într-un moment rar de sinceritate, a admis public că România nu mai are diplomație economică. Tradus pe românește: zecile de ambasade și consulate, populate de pilele PSD-PNL, sunt doar decor. O rețea întreținută din bani publici, fără rezultate reale pentru economia țării. După ce au umplut posturile diplomatice cu activiști de partid, guvernele …
- George Simion atacă manevrele sistemului: ”Boc la CCR? O manevră politică periculoasă pentru România!”Președintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat miercuri, la Parlament, că Emil Boc ar putea fi o variantă de luat în calcul pentru un post de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR). Emil Boc, omul care a adus atâtea măsuri dure pentru români, ar putea ajunge judecător CCR, ceea ce ar fi o manevră politică periculoasă …
- Rusia lansează o amenințare la adresa SUA: Orice atac asupra Iranului va duce inevitabil la o catastrofă globală ireversibilăRusia a declarat joi că amenințările cu lovituri militare împotriva Iranului, aliatul său, sunt inacceptabile și a avertizat că un atac asupra Republicii Islamice ar putea duce la consecințe potențial catastrofale, în special dacă ar fi vizate instalații nucleare, transmite Reuters. Președintele american Donald Trump a amenințat duminică Iranul cu bombardamente și sancțiuni secundare dacă Teheranul nu ajunge …
- Criza politică și instabilitatea economică amenință stabilitatea României: Provocările actuale în 2025În ciuda unei creșteri modeste a PIB-ului estimată pentru acest an, România se află într-un pericol economic iminent din cauza instabilității politice, scăderii investițiilor și riscurilor externe. Chiar și așa, experții spun că ritmul de creștere economică rămâne mult sub potențialul real al țării, iar viitorul apropiat aduce vești îngrijorătoare pentru populație și afaceri. În …