Politică

DEZASTRU: Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020-2024

Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat

Din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024, doamna Clotilde Armand a reușit ”performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de EUR.

Asta înseamnă că, în mandatul doamnei Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele.

Prin comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă!

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune? Iată câteva exemple:

⦁ Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor

⦁ Creșe pentru copii

⦁ Centre sociale pentru copii și bătrâni

⦁ Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului

⦁ Puncte de colectare selectivă a deșeurilor

⦁ Stații de încărcare pentru mașinile electrice

Desigur, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button