JUSTIȚIE

Deszăpeziri fictive de peste 100 de mii de euro în Vrancea

Patru funcționari din Consiliul Județean Vrancea sunt suspectați că în perioada 2017-2018 au acceptat plăți pentru acțiuni fictive de deszăpezire în valoare de 100.000 de euro. Curtea de Conturi Vrancea a interpretat că există un prejudiciu de 547.581 lei în urma derulării contractului de deszăpezire aferent perioadei 2017 – 2018, când președintele CJ era Marian Oprișan, motiv pentru care actualul președinte al consiliului, Cătălin Toma, a emis decizii de imputare pentru patru functionari din instituție.

Monopolul pe deszăpeziri dar și pe asfaltările de pe drumurile județene, din 2004 şi până acum, îl dețin firmele lui Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea, supranumit şi „regele asfaltului” din județ, până acum câtva timp propus de PSD pentru funcția de prefect, dar respins de premierul Ciucă.

În anul 2019, Curtea de Conturi Vrancea a verificat documentele Consiliului Judeţean Vrancea pentru deszăpezirea din iarna 2017- 2018, iar constatările au fost că bugetul judeţului a fost prejudiciat cu sume importante.

„A rezultat faptul că au fost pretinse la plată de către prestator, însuşite la plată şi achitate de către beneficiar, în mod nejustificat, în raport cu reglementările tehnice în vigoare, precum şi cu angajamentele contractuale prin care acestea au fost asumate, volume de servicii nereale în valoare totală de 547.581 lei”, au aratat inspectorii Camerei de Conturi Vrancea.

Din compararea cifrelor puse la dispoziţie de prestator cu numărul de ore înscris în documentele ce au stat la baza decontărilor a rezultat un număr de 1.992 ore pentru care au fost pretinse la plată în mod nejustificat şi achitate nelegal, servicii de combatere a poleiului şi deszăpezire, în afara intervalelor de timp în care intervenţia utilajelor era justificată. În raport, Curtea de Conturi spune că bugetul judeţului Vrancea a fost prejudiciat cu suma de 620.644 de lei, din care 547.581 de lei sunt plăţile nelegale şi 73.063 de lei sunt majorări de întârziere aferente plăţilor nelegale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button