SocialȘtirile 60m.RO

Despre coronavirus și sex: 5 întrebări și răspunsuri

Criza pandemică continuă să facă ravagii în întreaga lume și de multe ori suntem temători sau reticienți cu anumite acțiuni pe care ar trebui să le desfășurăm.

Specialiștii încearcă să răspundă la o serie de întrebări pe care românii și le pun:

  1. Se poate transmite infecția cu coronavirus prin contact sexual?

Nu există la moment informații care să susțină această informație. Cu toate acestea, apropierea din timpul contactului sexual cu siguranță oferă tot ceea ce este necesar pentru ca partenerii să se infecteze.

Deci răspunsul corect este acela că infecția se poate transmite prin contact sexual, indiferent de natura lui, dar acest lucru nu se datorează actului propriu-zis ci apropierii dintre partenerii sexuali.

Ce se recomandă în acest sens? Parteneri stabili, evitați pe cât posibil interacțiunea cu persoane noi.

2. Izolarea crește apetitul sexual?

Persoanele reacționează diferit în timpul restricțiilor impuse de pandemie.

În cazul persoanelor mai preocupate și care sunt atente la riscuri și la informațiile despre coronavirus apetitul sexual scade foarte mult datorită strestului indus organismului.

În cazul persoanelor mai relaxate izolarea împreună cu partenerul duce la intensificarea actului sexual și creșterea numărului de contacte.

3. Cresc șansele de a rămâne însărcinată?

Astfel de perioade, cum sunt și cele de război, arată că interesul cuplurilor față de copii este în creștere. Timpul de izolare oferă și mult timp de reflexie, oferă o îndepărtare de problemele curente.

4. A crescut expunerea pe site-urile cu filme pentru adulți?

Da, numărul de accesări și durata accesărilor pe site-urile de adulți a crescut foarte mult în această perioadă.

Dar nu discutăm de un fenomen local și ce unul global: numărul de accesări a site-urilor și rețelelor de socializare a crescut semnificativ.

5. Se poate spune că sexul la distanță este sex?

Specialiștii susțin că relațiile se pot ține și la distanță prin diverse forme de stimulare vizuală și auditivă a partenerului. De asemenea poveștile frumos spune și cuvintele bine alese pot ajuta la detensionarea sexuală.

Percepția cu privire la sexul la distanță este una subiectivă, ține de ce consideră fiecare că înseamnă sex.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button