Despre 60m.ro și presa afiliată politic

Distribuie acest articol!

Fiecare grup de presă din lume își stabilește propria politică editorială și care poate să concure sau nu obiectivele unui partid politic sau nu.

Asociații la portalul media 60m.RO sunt cunoscuți public, informațiile de pe acest canal sunt din surse oficiale și adevărate, iar adevărul este așa de dur pe cât se prezintă în postări. Politica editorială a trustului nu este stabilită de către nimeni iar portalul există și funcționează încă dinainte de a exista un anumit partid politic.

Majoritatea presei din România, marile trusturi, au acționariat cel puțin dubios și nedeclarat. Practic nu poți ști cu adevărat cine se află în spate deoarece companiile ce au depus licența sau sub care funcționează sunt prin tot felul de paradisuri fiscale. Ele își ascund acționariatul în timp ce la 60m.RO transparența este una maximă, persoanele apar pe ecran, scriu articole, legăturile sunt evidente tocmai pentru transparență.

Recent CNA a respins o licență TV pentru o televiziune de știri 60m.RO pe motiv că nu scrie de bine sau suficient de PNL, USR sau PSD. Știm cu toții că CNA este o instituție puternic politizată iar decizia este un abuz în serviciu, adică constituie o infracțiune.

Nu există nicăiere în lume presă care să nu ghideze spre anumite obiective politice, adică o presă independentă. FoxNews duce o politică apropiată de republicani, CNN apropiată de democrați. În România majoritatea trusturilor de presă sunt finanțate din subvenția publică sau din contractele care se încheie cu fiecare politician în parte. Marea lor majoritate nu sunt finanțări ilegale ci legale, iar sumele ce se varsă de conducerile partidelor sunt colosale: sute de mii de euro lunar.

Ipocrizia este maximă când guvernul PNL-USR, susținut de PSD, a dat peste 50 de milioane de euro ca să mituiască presa din România. Pentru că nu au reușit acest lucru și cu 60m.RO dar și cu presa liberă, mică dar numeroasă, s-au supărat foarte tare.

Cu privire la faptul că redacția 60m.RO dorește să prezinte o viziune diferită a realității paralele proiectată de către alte trusturi de presă, afiliate politic prin sumele mari de bani încasate, asta ține de independența noastră editorială.

La momentul de față 60m.RO și site-urile afiliate reprezintă una din cele mai influente portaluri media din România în zona de online, cu o expunere foarte mare în rețelele de socializare. Aceasta este decizia românilor, sătui să vadă dezinformările care circulă și prin așa-zise televiziuni sau portaluri independente dar care reprezintă elemente de șantaj politic ale unor forțe de interese interne sau internaționale.

Platforma 60m.RO duce un mesaj suveranist, pro-EUROPA, pro-NATO, occidental, conservator, patriotic de dreapta. Aceasta este alegerea celor care scriu aici, fie că vorbim despre jurnaliști independenți sau oameni din echipa de redacție.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: