Deputatul PSD Dumitru Coarnă, CONDAMNAT: Trebuie să îi plătească 5.000 de euro daune morale lui Radu Gavriș
Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca deputatul PSD Dumitru Coarnă, fost preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din România, să-i plătească adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, daune morale de 5.000 de euro, pentru o serie de declaraţii pe care deputatul le-a făcut la adresa poliţistului.
Judecătorii au mai dispus ca Dumitru Coarnă să publice pe cheltuiala sa hotărârea instanţei în ziarele Adevărul, Libertatea sau Gazeta Sporturilor, dar şi pe pagina de internet a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Comisarul Radu Gavriş l-a dat în judecată pe deputatul Dumitru Coarnă, cerându-i daune morale de 50.000 de euro, pe motiv că fostul sindicalist l-a denigrat în presă, în contextul scandalului legat de înmormântarea interlopului Emi Pian.
În anul 2020, Dumitru Coarnă a dat mai multe declaraţii la posturi de televiziune şi în ziare, în care îl acuza pe Radu Gavriş că ar fi „cârtiţa” care a furnizat presei imaginile care îl surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, în timpul întâlnirii pe care a acesta din urmă a avut-o noaptea cu mai mulţi lideri ai clanului Duduianu.
Radu Gavriş este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din România, el fiind la un moment dat şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei.
A intrat în conflict cu şefii Poliţiei Române, el fiind „pedepsit” în septembrie 2020 de Liviu Vasilescu printr-o detaşare în Harghita. Decizia luată de Vasilescu cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia a fost anulată în instanţă.
De asemenea, în ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă „un pas în spate”, după ce poliţistul declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.