Politică

DELIR* Distrugerea fermierului român! Adrian Oroș spune că limitarea la 5 porci pentru fiecare gospodărie țărănească este o lovitură pentru samsari

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea tipurilor de exploataţii de suine, lansat în dezbatere publică, nu distruge gospodăria ţărănească, ci opreşte activitatea ilegală a samsarilor.

Problema acestor samsari aflați la guvernare este faptul că România nu importă 4/5 luni carne de porc din Germania, fapt ce nu este pe placul lui Klaus Iohannis și al cancelarului Angela Merkel. Gospodăriile românești produc anual milioane de porci, fapt ce deranjează supermarketurile controlate de Germania.

Acest ministru al Agriculturii, Adrian Oros, doreste să distrugă agricultorii români, pentru ca România să devină dependentă de importurile din Germania.

„Ordinul 24/2021 este un proiect de ordin, în timp Ordinul 538 dat de domnul Daea (fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea – n. r.) este în vigoare, dar care spune exact acelaşi lucru. Din nefericire, dacă în spatele acestui ordin nu stau şi acţiuni ale altor instituţii care trebuie să se ocupe de oprirea pestei porcine africane, vom continua să ne lamentăm că producem în România doar 25% din consum şi că din cele 3,6 milioane de locuri de cazare pentru porcul gras sunt populate sub 900. Toate fermele acelea au fost falimentate. Statul român plăteşte 600 de milioane (euro – n. r.) despăgubiri din buget, din banii tuturor, deficitul comercial pentru carnea de porc este cel mai mare, a fost de 621 de milioane de euro în 2019. Este clar că toată lumea, şi crescătorii mari şi crescătorii mici, trebuie să respecte nişte reguli, în primul rând nişte reguli de biosecuritate ca să putem opri răspândirea pestei porcine africane şi relansa creşterea porcului”, a declarat vineri Adrian Oros, la dezbaterile pe buget în comisiile parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button