Opinii

De pe banca acuzaților în dosarul Colectiv lipsește capul răutăților: dr. Raed Arafat

Dosarul Colectiv este o rușine pentru Justiția Română. Dar ce rușine mai au acești viitori pensionari speciali care își spun „magistrați”?

O rușine sunt și dosarele privind crimele din decembrie 1989 și mineriada din iunie 1990. Acestea sunt probele că, în România anului 2022, Constituția este o bucată de hârtie. „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege”, scrie la articolul 16 din legea fundamentală. Un articol gol de conținut: de la criminalul kaghebist Ion „Ilici” Iliescu la ayatollahul Raed Arafat, avem nenumărate exemple că „cei mari” sunt protejați., notează George Mioc într-un editorial.

În dosarul Colectiv plătește eșalonul II. Vinovat, fără îndoială. Dar, pentru intervenția dezastruoasă și condamnarea la moarte a marilor arși care nu au fost trimiși la tratament peste hotare la timp, nu răspunde nimeni. La momentul incendiului, România nu avea absolut nici un loc capabil să trateze marii arși. Zero. Nici unul! Premierul Ponta, ministrul Sănătății, Nicu Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au ascuns acest fapt și i-au ținut în spitalele românești pe cei arși la Colectiv. Rezultatul: în spitalele românești de stat, ei s-au infectat cu bacterii rezistente la antibiotice și au murit pe bandă rulantă.

Faptele sunt cunoscute, nu insist. Presa a prezentat nenumărate fapte care arată că Arafat a gestionat nu dezastruos, ci cu rea-credință, incendiul de la Colectiv. Niște copii au murit în chinuri cumplite. Însă „sistemul” corupt, care stă în spatele ayatollahului, l-a salvat pe Arafat de orice răspundere.

Sunt unul dintre cei care au scris sistematic despre răul pe care Raed Arafat îl face României. Nu fac asta fiindcă aș avea o problemă personală cu domnia-sa, nu îl cunosc. Dar este evident că el este exponentul unui sistem care ucide români. Capii sistemului fură, pacienții lor, mor – atât de simplu este. Sistemul medical de stat este un lagăr de concentrare. S-a văzut acest fapt de nenumărate ori. După Colectiv, întreaga țară a constatat corupția și cinismul inuman din acest lagăr de concentrare. Dar Raed Arafat a blocat orice reformă. Rezultatul? Alte incendii, nenumărați pacienți arși de vii și nici un vinovat. Incendiile de la spitalele din Piatra Neamț, de la Matei Balș din București și din Constanța: nici acum nu avem un dosar în curs de judecare.

Câtă vreme Raed Arafat va fi în Guvern, românii vor continua să ardă de vii și nimeni nu va răspunde.

Câtă vreme Raed Arafat va fi în Guvern, pacienții români vor muri cu zile în spitalele de stat/ lagăre de exterminare.

Acest guvern Ciuma Roșie+Iohannis nu va face nimic.

Primul lucru pe care-l va face un guvern de dreapta adevărat va fi să-l dea afară pe Arafat. Atunci vom ști că pot începe reformele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button