De ce USR nu mai face opoziție? Ce interese ascund pozițiile liderilor USR
În contextul tensiunilor politice actuale, Alianța pentru Unirea Românilor se pregătește să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, intitulată „Premierul Nordis trebuie să plece!”.
Partidul AUR are semnăturile necesare pentru a depune moțiunea de cenzură, însă la vot este nevoie de toate forțele de opoziție pentru ca Guvernul Ciolacu să fie demis.
Pentru ca moțiunea să treacă și Guvernul PSD-PNL-UDMR să plece de la Palatul Victoria este nevoie de 233 de voturi. Dacă celor 156 de parlamentari de la AUR, SOS și POT li s-ar adăuga și cei de la USR, atunci s-ar strânge 215 voturi.
Surse politice spun că inclusiv parlamentarii din PNL și PSD sunt dispuși să voteze căderea guvernului, dacă totul s-ar juca doar la câteva voturi.
Așadar, voturile USR sunt esențiale pentru ca moțiunea să aibă șanse. Cu toate acestea, spre surprinderea electoratului lor, parlamentarii USR par să bată în retragere când vine vorba de susținerea moțiunii.
Ba chiar mai mult, pozițiile Elenei Lasconi sau ale lui Cătălin Drulă sunt mai degrabă de susținere a Guvernului Marcel Ciolacu. Dacă USR va decide sau nu să facă opoziție reală în Parlament vom vedea la votul pe moțiune.