Politică

De ce am ajuns să murim pe capete de cancer – Paul Stănescu – primul ”asasin” tăcut ce ne pune pe masă hrană de cea mai proastă calitate

În România se moare pe capete de cancer din cauza alimentelor hiperprocesate de cea mai proastă calitate vândute la prețuri exorbitante în supermarketurile germane, franceze și olandeze, ce au acaparat orașele și satele României. Totul pleacă de la capul mafiei din agricultură, Paul Stănescu, secretarul general al PSD și marioneta sa ce ocupă funcția de ministru al Agriculturi, Florin Barbu. Ei au acaparat lanțurile de aprovizionare prin companii gen ”ȚARA MEA” – celebrul Burculescu și alți afini ai acestui mafiot de la Olt, Paul Stănescu.

Florin Burculescu

Producătorii români nu au nici o șansă în lupta cu produsele din import ieftine, de o calitate îndoielnică și pline de substanțe toxice. În perioada ianuarie – decembrie 2022, contul curent al balanţei de plăţi a României a înregistrat un deficit de 26,571 miliarde euro, comparativ cu 17,473 miliarde euro în 2021, potrivit BNR. Aceste cifre ne arată că de la an la an ne îndreptăm către prăpastie și nimeni nu i-a măsuri. De ce? Pentru că cei care profită de acest lucru sunt chiar baronii PSD și PNL. Ei sunt cei care ne pun pe masă mâncăruri toxice și alimente de proastă calitate, spre propria lor îmbogățire, în timp ce poporul e tot mai sărac și bolnav de cancer. Numărul bolnavilor de cancer crește alarmant de la an la an și din păcate suntem pe un loc fruntaș în UE, pentru că România a ajuns tomberonul alimentar unde ne sunt puse pe masă cele mai ieftine și toxice produse. Țara e ruptă. Totul merge într-o direcție greșită și o să încerc să vă arat acest lucru cu cifre și documente.

Florin Barbu – Paul Stănescu

În perioada pandemiei prin Senat a trecut PLX 178, un proiect legislativ cu măsuri foarte bune pentru producătorii români, însă Consiliul Concurenței și  ministrul Adrian Chesnoiu au avut grijă să îl distrugă de așa natură încât producătorii români să ajungă la cheremul marilor retaileri și al companiilor de casă, care livrează marfă pentru aceștia, companii din sfera de influență a baronului PSD, Paul Stănescu.

Legea nr. 81/2022 este un asasinat de manual împotriva fermierilor și producătorilor din România. La punctul e) din această lege avem delistarea – acţiunea prin care cumpărătorul informează furnizorul că anumite produse din oferta activă nu vor mai fi prezentate la raft pentru consumatori, prezentând şi argumentele care au dus la acea acţiune, inclusiv refuzul de a mai comanda şi expune marfa;

Astfel, degeaba încearcă producătorii noștri să introducă produse românești de calitate pe rafturile marilor retaileri, deoarece pot fi delistați abuziv. Aceste practice abuzive au fost realizate cu acordul Consiliului Concurenței condus de Bogdan Chirițoiu și al Ministerului Agriculturii aflat sub bagheta lui Paul Stănescu.

Bogdan Chirițoiu – Klaus Iohannis

Producătorii mi-au semnalat că marii retaileri încalcă frecvent legea prin delistarea forțată, modificarea unilaterală a clauzelor contractului comercial, iar produsele românești sunt supuse unor practice neloiale în comparație cu produsele propriilor branduri, respectiv listarea/afișarea la raft și adăugarea de adaos comercial nejustificat pentru produsele românești ce devin astfel necompetitive cu produsele ieftine și toxice din import.  

Directiva (UE) 2019/633 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar trebuia transpusă în legislația românească, însă oficialii români sunt preocupați de bunăstarea baronilor și a marilor retaileri, nu de soarta producătorilor români aruncați în faliment și a populației îmbolnăvite de cancer într-un număr tot mai mare de la an la an.

1 din 6 decese din România este cauzat de cancer

Din cauza acestor mafii, România este pe primul loc la îmbolnăvirile de cancer în Europa. Numărul de cazuri noi de cancer a fost cu 21% mai mare în 2023 comparativ cu anul anterior, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate PublicăPotrivit INS, numărul persoanelor cu cancer din România aflate în evidenţa medicilor a depăşit 550.000.  

În fiecare an, în România, se înregistrează peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologică, cu peste 45% mai multe faţă de media europeană. Conform unui studiu realizat în 2022 în 34 de țări, precum și a datelor publicate de Comisia Europeană în 2023, următoarele date statistice sunt cele mai îngrijorătoare în România:

  • România este pe primul loc în Uniunea Europeană la decese din cauze prevenibile și tratabile;
  • În România, cancerul este o preocupare pentru toate segmentele de populație, indiferent de vârstă, gen, venit sau educație;
  • 1 din 6 decese din România este cauzat de cancer;
  • Cancerul este a doua cauză principală de deces în România, după bolile cardiovasculare, reprezentând 19 % din totalul deceselor;
  • La nivel global, bolile cardiovasculare sunt a 9-a preocupare în sănătate;
  • 35% dintre români, indiferent de vârstă sau gen, consideră bolile cardiovasculare ca a 2-a problemă de sănătate la nivel național;
  • 34% dintre cetățenii români percep cancerul ca pe o problemă majoră de sănătate;
  • În România, nivelul de îngrijorare față de cancer este de 49%;
  • Cancerul pulmonar și cancerul colorectal sunt cele două cauze principale ale deceselor evitabile cauzate de cancer în România;
Protest al pacienților bolnavi de cancer în fața Ministerului Sănătății

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button