Politică

Datorită PSD vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii

Ministrul Muncii de la PSD, Marius Budăi, a plecat la Bruxelles să rezolve problema pensiilor specile, însă s-a întors de la Comisia europeană cu creşterea grauală a vârstei de pensionare pentru femeile și bărbații din România până la 65 de ani. Cum ar spune românul: ”L-am trimis bou și s-a întors vacă!”.

Înțelegerea făcută de PSD cu Comisia Europeană sună așa: ”fiecare om care lucrează în România, va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme şi cei care lucrează în sistemul public de pensii, şi vor avea o vârstă de pensionare până la vârsta 65 de ani”.

Cele mai afectate de această măsură impusă de PSD sunt femeile. Astfel, femeile nu vor mai putea să se pensioneze la 63 de ani ci vor mai trebui să muncească încă doi ani, pentru că țara este condusă de analfabeți precum Marius Budăi. Pentru a mă rezuma la un caz familial, mama mea a muncit deja 40 de ani(21 de ani în industria chimică, grupa I pentru spor de toxicitate), dar momentan nu se poate pensiona, dosarul său fiind respins. Deși trăia cu speranța că se va putea pensiona anticipat într-un an, doi, această speranță ar putea fi deșartă în urma noii măsuri negociate de PSD la Bruxelles. Printre cei afectați de noua măsură sunt și categoriile considerate astăzi ca speciale, precum magistrații, polițiștii, armata și alte categorii voar avea parte de o creștere treptată a vârstei de pensionare până la 65 de ani.

Mai mult, după 40 și ceva de ani de muncă românii simpli primesc o pensie mizerabilă sub 2000 mii de lei. Aș vrea să îi văd pe acești analfabeți aflați în fruntea statului cum ar putea ei trăi cu o pensie minimă de 1200 de lei, cum trăiesc peste un milion de români condamnați la o bătrânețe în sărăcie lucie. Oare când a negociat aceste măsuri de creștere a vârstei de pensionare până la 65 de ani pentru români, Marius Budăi le-a transmis oficialilor de la Bruxelles care e speranța de viață în România după pensionare s-au a stat în poziția ghiocel precum toate slugile care s-au perindat prin fruntea statului român?

Vă spun eu: ”Acest slugoi a luat poziția ghiocel!”.

Speranţa de viaţă a românilor a ajuns la 72,9 de ani, a doua cea mai mică din Uniunea Europeană, arată ultimele date Eurostat. În medie, bărbaţii români trăiesc până la vârsta de 70 de ani, iar femeile până la vârsta de 78 de ani. Bărbații români trăiesc, în medie, doar 6 ani după ce ies la pensie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button