Economie

Datoria externă a României a atins nivelul record de 137 de miliarde de euro

România a fost condusă prin rotație sau împreună de PSD și PNL, în diferitele lor forme, de la desființarea FSN-ului condus de Ion Iliescu. Aceste partide trădătoare de țară au dus România în pragul colapsului cu o datorie externă istorică de peste 137 de miliarde de euro, depășind 50% din PIB, fapt ce ne poate arunca într-o recesiune fără precedent în condițiile crizei economice mondiale.

Datoria externă totală a României a crescut în primele trei luni ale anului cu 721 milioane euro, la 135,33 miliarde euro, de la 134,61 miliarde euro, la finalul lunii decembrie 2021, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR). PSD a mai contractat credite de circa 3 miliarde de euro în ultimele luni, astfel datoria externă a urcat la 137 de miliarde de euro.

”În perioada ianuarie – martie 2022, datoria externă totală a crescut cu 721 milioane euro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 96,516 miliarde euro la 31 martie 2022 (71,3% din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,7% faţă de 31 decembrie 2021; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 martie 2022 nivelul de 38,822 miliarde euro (28,7% din totalul datoriei externe), în creştere cu 3,7% faţă de 31 decembrie 2021”, arată datele BNR.

Deficitul bugetar a crescut în primele trei luni din 2022 cu 7% faţă de perioada similară din 2021, la 15,7 miliarde lei, iar inflația galopantă distruge ramuri întregi din economia României.

România a ajuns să se împrumute la dobânzi record de peste 9% ceea ce produce un dezechilibru masiv în economie. PSD și PNL au dus România la nivelul statelor bananiere. O dobândă de peste 9% este cămătărie pe față, iar băncile profită de incompetența celor care conduc Ministerul de Finanțe.

Datoria publică a crescut cu 50% în ultimii doi ani (2020,2021) și este meritul guvernelor conduse de Klaus Iohannis.  PNL și PSD sunt la ordinele președintelui. Klaus Iohannis își schimbă slugile ca pe șosete. I-am avut premieri pe Ludovic Orban, pe Florin Cîțu, iar acum pe Nicolae Ciucă. Primii doi au fost executați de patriarhul de la Cotroceni când au devenit inutile. La fel se va întâmpla și cu Nicolae Ciucă.

România plătește anual peste 4 miliarde de euro doar dobânzile la creditele contractate, iar dacă dobânzile vor sari de 10% o să plătim circa 5 miliarde de euro. Acestea sunt efectele guvernărilor dezastruoase din ultimii 32 de ani. Se cumpără fiare vechi din Occident pentru miliarde de euro anual, pentru așa zisa înzestrare a armatei. Se plătesc miliarde de euro pe rachete Patriot care nu se mai livrează. S-au plătit miliarde de euro pentru Autostrada Bechtel și au construit-o americanii pe hârtie igienică. Nici în ziua de azi nu am reușit să legăm de la un cap la altul Transilvania cu Bucureștiul, pentru că banii românilor sunt furați cu ajutorul PSD și PNL. Ex-premierul Florin Cîțu a plătit peste 1 miliard de euro pentru vaccinuri. Puteam să vaccinăm toată Europa cu vaccinurile cumpărate de premierul PNL. 1 miliard de euro au fost aruncați la gunoi.

Corupția nu este doar o molimă la București ci și la Bruxelles. Așa dispar miliarde de euro din bugetul de stat. Prin complicitatea politicienilor din PSD, PNL și USR cu sprijinul șefilor de la Bruxelles. Nimic nu se mai face în interesul României.

Guvernele lui Iohannis au îndatorat țara cu peste 60 de miliarde de euro în ultimii trei ani. Noi și copiii noștri o să plătim aceste datorii istorice. Prin supraîndatorarea și aducerea statului roman în pragul falimentului PSD și PNL se asigură că în 2024, cei care vor veni la putere o să aibe de înfruntat un dezastru de proporții epice.

România trebuie să reducă aparatul bugetar cu cel puțin 500 de mii de oameni și să treacă la digitalizare. Nu mai putem continua cu metehnele PSD și PNL. Nomenclatura de partid trebuie să dispară din instituțiile statului, altfel nu mai avem scăpare. O să rămânem în continuare o colonie de consum și o țară de mâna a doua pentru mai marii lumi cu sprijinul slugilor care conduc astăzi România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button