Datele a mii de polițiști din Belarus au fost divulgate de hackeri, ca răzbunare pentru încercarea de a reprima protestele

Hackerii au divulgat datele personale a o mie de poliţişti din Belarus, ca răzbunare pentru acţiunile de reprimare a demonstraţiilor de stradă împotriva preşedintelui Alexandr Lukaşenko, scrie Reuters.
„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziţie Nexta Live pe aplicaţia Telegram. „Nimeni nu va rămâne anonim nici chiar sub cagulă”.
Guvernul a spus că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili cu divulgarea datelor, care au fost distribuite masiv sâmbătă seară pe Telegram.
„Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziţia organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a spus Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.
Loialitatea forţelor de securitate este crucială pentru ca Lukaşenko să se agaţe de putere, după alegerile de la începutul lunii trecute, în urma cărora el şi-a adjudecat victoria pentru al şaselea mandat, dar oponenţii au spus că rezultatul votului a fost măsluit.
Forţele de securitate au reţinut mii de oameni în încercarea de a opri valul de proteste şi greve din ţară.
Guvernul a spus că 390 de femei au fost reţinute sâmbătă, la o manifestaţie împotriva lui Lukaşenko. Cele mai multe au fost eliberate între timp.
Măsurile de reprimare a protestelor luate de Lukaşenko au făcut ca Uniunea Europeană să gândească noi sancţiuni faţă de guvernul de la Minsk.
Guvernul a reacţionat furios, sâmbătă, după ce au apărut informaţii că Svetlana Tsikhanouskaya, candidatul opoziţiei în alegerile din august, s-ar putea întâlni curând cu miniştri de Externe ai statelor membre UE.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană pentru că a invitat-o pe Tsikhanouskaya la întâlnirea ministerială şi pentru că ia în considerare sancţionarea Belarusului.
Sursa: News.ro
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …