Darius Pop (AUR): Avem nevoie de măsuri de urgență împotriva mafiei lemnului!

Deputatul AUR Darius Pop trage un semnal de alarmă cu privirea la tăierea masivă și ilegală a pădurilor din țară, și mai ales a celor din Maramureș, unde s-a conturat cea mai mare mafie a lemnului, pădurile fiind pe cale de dispariție. Situația s-a agravat pentru că autoritățile închid ochii în loc să ia măsuri.

Deputatul AUR susține că autoritățile nu iau niciun fel de măsuri, iar mafia lemnului continuă să taie pădurile, în timp ce oamenii sunt ținuți în case de restricțiile abuzive. Darius Pop a precizat că a semnalat la 112 un transport ilegal de lemne, însă nu s-a luat nicio măsură, deși un echipa de poliție a sosit la fața locului:

„Autoritățile maramureșene nu se laudă doar cu multitudinea de restricții abuzive impuse cetățenilor de mai bine de un an, ci și cu tăierea masivă și ilegală a pădurilor. Membrii AUR, veniți din alte localități ale județului la Baia Mare pentru a susține protestele împotriva restricțiilor abuzive, la întoarcerea spre casă au surprins întâmplător, după ora 22:00, un transport ilegal de lemne pe care l-au denunțat autorităților (112). A fost trimis un echipaj al poliției, dar acest lucru a fost doar de ochii lumii, după care au închis ochii și se pare că încearcă să mușamalizeze furtul din pădurile României.

Autoritățile nu iau nici un fel de atitudine în rezolvarea acestor probleme, ne obligă să stăm închiși în case, fără o justificare bine întemeiată, plauzibilă ca ei să își poată face treaba în miezul nopții, defrișând ilegal fondul forestier al județului.Acesta este motivul pentru care vreți să ne închideți de la ora 18:00?! Aveți nevoie de mai mult timp pentru a fura întreaga bogăție forestieră? Ce faceți domnilor aflați la conducerea instituțiilor responsabile? Cât o să vă mai bateți joc de cetățeni și de România? În Maramureș s-a format cea mai puternică mafie a lemnului, iar pădurile de aici, altădată mândria României, sunt pe cale de dispariție și pier neștiute sub lanțul drujbelor. În calitate de deputat de Maramureș trag un semnal de alarmă prin care le cer autorităților competente să ia atitudine în această privință, să tragă la răspundere vinovații și să stopeze defrișarea ilegală a celei mai importante surse de oxigen!” scrie Darius Pop pe pagina sa de Facebook

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Distribuie WARZMULL Comentează...”
Facebook: Deputat AUR Darius Pop

%d blogeri au apreciat: