Politică

Dănuț Aelenei(AUR): AUR este o reacție, vis a vis de tot ce sa întâmplat în cei 31 de ani de așa zisă democrație!

Parlamentarul AUR, Dănuț Aelenei, a luat poziție în urma afirmațiilor jignitoare și xenofobe la adresa partidului Alianța pentru Unirea Românilor, venite din partea profesorului universitar Ciprian Mihali, cunoscut ca un susținător înrăit al alianței USRPLUS.

„AUR este o reacție, vis a vis de tot ce sa întâmplat în cei 31 de ani de așa zisă democrație!

Vânzarea economiei naționale, a resurselor solului și subsolului.

Nu avem securiști și penali printre noi, dar în schimb vă asigur că avem oameni cu dragoste de țară și popor, oameni care pun mai presus de toate interesele României!

În aceste momente coaliția PNL, USR, UDMR, încearcă vânzarea CEC Bank, Romgaz, Transgaz și Portul Constanta. Va întreb domnule, Ciprian Mihali, cine sunt trădătorii de țară?

AUR, nu este un partid extremist, dar apară țara, poporul român și valorile lui fundamentale, credința în Dumnezeu, familia, libertatea, națiunea!
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat deputatul Dănuț Aelenei.

______________________________________________________________________________

Ciprian Mihali:

Pe multe canale de televiziune se lăfăie seară de seară extrema dreaptă românească. Șoșoacă, Simion, securiștii, xenofobii, homofobii și urmăriții penal din AUR sunt invitați la dialog de alți securiști, sunt curtați de jurnaliști, sunt prezentați în lumini favorabile sau pitorești. Iar odată cu ei, devin omenești și frecventabile și ideile lor: ura, intoleranța, violența, rasismul, șovinismul.

Din cauza acestor complici analfabeți și iresponsabili din media, datorită politeții nepotrivite a celorlalți politicieni, radicalismul e pe cale să devină obișnuință. Nimeni, absolut nimeni din cei care fac agenda publică românească nu este capabil să sesizeze pericolul care ne pândește ca societate prin creșterea acestui partid extremist. Nimeni nu are conștiința faptului că ratingul pe care îl face azi urletul lui Șoșoacă sau delirul naționalist al lui Simion se vor transforma în timp în familiaritate, vor face violența acceptabilă și chiar de practicat, pentru că, nu-i așa, cu toții urâm pe cineva.

A proteja democrația nu înseamnă a da voce extremismului care caută să reducă democrația, ci a impune cordoane sanitare politice și mediatice extremismului, astfel încât el să nu se întindă în societate.
Dar, încă o dată, pentru asta e nevoie de educație, conștiință și responsabilitate. Ceea ce, evident, nu putem aștepta de la televiziunile care vidanjează neobosit dejecțiile extremiste și le reciclează pentru a ni le revinde ca produse bio.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button