JUSTIȚIE

Daniel Horodniceanu, șeful procurorilor din CSM, și-a pus colegii de la Iași să-i ancheteze pe polițiștii care l-au oprit în trafic

Agenții din Iași care au avut „tupeul” să-l oprească în trafic pe Daniel Horodniceanu, șeful procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), au ajuns pe mâinile anchetatorilor, mai exact pe mâna colegilor procurorului antimafia.

Potrivit surselor judiciare, cei doi agenți sunt vizați de un dosar in rem, pentru moment, în care sunt efectuate și percheziții informatice. Dosar cerut, potrivit surselor din mediul judiciar, chiar de Daniel Horodniceanu.

Mai concret, procurorii verifică telefoanele polițiștilor și caută modul în care imaginile cu Horodniceanu au ajuns în spațiul public.

Cei doi agenți nu s-au arătat deloc intimidați de acțiunea procurorilor, iar potrivit surselor noastre aceștia consideră că nu au făcut decât să se protejeze împotriva unor astfel de „personaje”, pe care le întâlnesc pe drumurile publice. „Nu mi-e frică de absolut nimic, nu am încălcat legea”, ar fi spus, potrivit unor martori, cei doi polițiști.

Dosarul a fost inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și a fost preluat, ulterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Inspecția judiciară l-a trimis în judecată disciplinară pe vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu după apariția imaginilor.

Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, în prezent vicepreședinte CSM, a fost oprit în luna mai de polițiști, când circula cu mașina printr-o comună din Iași. După ce a fost tras pe dreapta, dialogul pe care l-a purtat cu agenții, în care se arată deranjat de faptul că a fost oprit, apare într-o înregistrare video.

Daniel Horodniceanu le reproșează polițiștilor că l-au oprit în trafic, spunându-le, între altele: „Nu mă cunoașteți?”, „Nu știți cu cine vorbiți”, „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”, „Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării”, „Eu sunt în măsură să fac orice”, „Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 și dumneavoastră ați luat sporul de 15%”.

Polițiștii îi spun că l-au oprit pentru că a depășit mașina de poliție fără să semnalizeze și că vor să îi atragă atenția, nu neapărat să îl sancționeze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button