Daniel Ghiță a făcut KNOCKOUT limba română la tribuna Parlamentului

Distribuie acest articol!

Daniel Ghiță (39 de ani), deputat din partea PSD Ilfov și fost kickboxer, a devenit viral cu un discurs agramat susținut în plenul Camerei Deputaților.

Daniel Ghiță, numărul 1 pe listele PSD Ilfov la Camera Deputaților sușținut de gașca Firea Pânzele toamna trecută, a luat cuvântul la tribuna Parlamentului. Ghiță a rostit discursul scris pe foaie cu vizibile emoții, din pricina cărora a comis mai multe greșeli de exprimare. Ca atare, fostul luptător a fost taxat rapid de „internauți”.

VIDEO. Daniel Ghiță, cuprins de emoții în Parlament

Ghiță și-a început discursul prin a susține că se va exprima „cu bună credință și speranță, numai în concret cu lucruri clare, cunoscute uneori chiar de organele de competența respectivă, dar în mod misterios ținute pe loc”.

A continuat printr-un atac la adresa lui Mihai Polițeanu: „Domnule Polițeanu, vă rog să îmi spuneți sincer, dacă puteți, măcar o dată în viață, ce ați căutat în arhivele SIPA împreună cu doamna Macovei, de la cine ați avut aprobare, în baza cărei legi, ce documente ați sustras, cu ce servicii ați colaborat, în vreme ce instituțiile Statului, deși sesizate, vin cu nerezolvarea acestei cauze. Pe cât de grav, atât de important pentru regimul democratic al țării noastre”. 

Ghiță și-a continuat atacul, generalizând și amintind de numeroasele poziții naționaliste pe care le-a avut de-a lungul timpului: „Ca om politic, ca cetățean al țării mele, nu am suportat niciodată sintagma utilizată de unii oameni politici, această țară, pentru că în ceea ce mă privește dintotdeauna am gândit românește, am simțit românește și întotdeauna inima mea atunci când drapelul României a fost ridicat la Tokyo sau ori de câte ori cu toată ființa mea mi-am promovat și apărat valorile românești. 

De asemenea, sunt colegi de-ai noștri din Parlament care efectiv aruncă de fiecare dată cu noroi, vorbe fără acoperire în fapte, delațiuni mizerabile, specifice fostei securități. Ce să înțelegem de aici, că aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi, sau că unii dintre noi sunt copiii foștilor securiști, care au distrus destine și vieți?”.

Comentariile răutăcioase la adresa deputatului nu au întârziat să apară. Iată câteva dintre acestea: 

  • „Un upercut adus limbii române! Din fericire, nu a fost fatal” – Laurențiu Belizan
  • „În urmă cu câteva zile dormea în parlament. Bine că s-a trezit, are lucruri de spus” – Florin Filimon

În ce mă privește, țin să precizez că nu am nimic în trecutul meu de care să-mi fie teamă, rușine sau frică, niciodată în viața mea nu am luat un leu din banul public sau că nu am luat un leu de la nimeni. M-am ridicat numai prin muncă, părinții mei sunt oameni simpli care o viața întreagă au muncit 

– Daniel Ghiță


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: