Opinii

Daniel Funeriu: Progresiştii şi globaliştii sunt întotdeauna generoși și viteji pe banii și eforturile altora

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a relatat pe Facebook o experiență avută atunci când a solicitat sprijin pentru copiii „excepționali“ ai acestei țări.

„O observație empirică: Biserica Ortodoxă Română e atacată cu o furie suspectă de toată floarea progresismului. Că e retrogradă, că e cu pupătorii de moaște, că nu e modernă etc.

Atunci când am anunțat tabăra de elită de matematică APEXMATHS niciun progresist -subliniez, niciunul și niciuna – nu au pus un leu pentru a sprijini unul din cei aproximativ 30 de copii calificați – adică excepționali la nivel mondial – și care ar avea dificultăți să plătească.

În schimb au „sărit” cu sponsorizări:

  • doi preoți ortodocși;
  • două personalități conservatoare
  • câteva persoane ale căror preferințe ideologice nu le cunosc. Totuși, udecând după profilul lor de Facebook pot spune că sunt credincioase.

Sunt și trei oameni de știință care sprijină. Din cât pot să cunosc, au o atitudine mai degrabă neutră“, a scris fotul ministru al Educației.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button