SocialȘtirile 60m.RO

Incendiu pe bld. Metalurgiei

Duminică seara, bucureștenii au primit prin serviciul RO-Alert o notificare prin care s-a anunțat un incendiu de proporții pe Bld. Metalurgiei.

Două hale au luat foc și au degajat cantități mari de fum iar incendiul s-a extins pe o suprafață de 1.000 mp. În interior se aflau alimente ambalate în material plastic, fumul fiind foarte nociv pentru oameni.

Conform ISU București-Ilfov, pompierii au intervenit imediat și au stins focul.

Au fost necesare 24 de autospeciale, 3 autoscări, o mașină de descarcerare și 3 ambulanțe SMURD, notează agerpres.ro.

Din fericire nimeni nu a fost rănit.

„Incendiu major produs pe bd. Metalurgiei, degajări masive de fum. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, s-a anunțat prin serviciul RO-Alert.

  • Bulgaria are sub 300 de localități și intră în zona euro. România are peste 3.000 și rămâne colonie.
    În timp ce România se îneacă în birocrație și sărăcie administrată, Bulgaria trece în zona euro, semn că este văzută ca un stat stabil, predictibil și pregătit economic. Șocant pentru unii, dar logic pentru cei care privesc cifrele reale: Bulgaria are sub 300 de localități administrative. România are peste 3.000. Acolo s-a făcut reformă. Aici s-a făcut clientelă politică. Cu o administrație suplă și eficientă, Bulgaria nu irosește banii publici pe mii de primari inutili, pe clădiri goale și pe funcții inventate pentru pile. În schimb, România menține un sistem anchilozat, format din sate fără canalizare, dar cu primar, viceprimar, …
  • Agricultura riscă să piardă 1 miliard euro bani europeni
    România are la dispoziție aproape 1 miliard de euro pentru dezvoltarea agriculturii, dar riscă să piardă această sumă uriașă din cauza incompetenței guvernamentale și a unei administrații care funcționează greoi, fără viziune și fără responsabilitate. Banii există, dar fermierii nu îi pot accesa din cauza birocrației excesive și a procedurilor întârziate. În loc să sprijine agricultura, statul român o sufocă. Autoritățile nu au fost în stare să simplifice documentația, să digitalizeze procesele, să informeze corect beneficiarii sau să asigure resursa umană necesară pentru evaluarea rapidă a proiectelor. Totul funcționează în contratimp, iar agricultorii se lovesc de ziduri administrative în loc …
  • Ministrul Mediului susține corupția: refuză să modifice procedura de mediu ca să facem investiții rapid
    În loc să simplifice și să eficientizeze procedurile de mediu, ministrul Mediului blochează dezvoltarea României printr-o atitudine complice față de sistemul corupt care trăiește din avize, întârzieri și șpagă mascată. De ani de zile, investitorii – fie publici, fie privați – se lovesc de un labirint birocratic menit parcă nu să protejeze natura, ci să întârzie proiectele și să genereze foloase necuvenite pentru cei „care știu pe cine trebuie”. România are nevoie disperată de investiții rapide în infrastructură, industrie, agricultură, energie, dar procedura de evaluare a impactului asupra mediului este folosită ca o frână administrativă. Se cer avize peste avize, …
  • 83.000 de firme închise în 2024. România nu mai e o țară pentru antreprenori
    Anul 2024 a adus un record trist: peste 83.000 de firme au fost radiate din Registrul Comerțului. Alte zeci de mii au intrat în insolvență, suspendare sau dizolvare. Este cel mai mare val de închideri din ultimii ani și un semnal clar că mediul de afaceri din România se prăbușește sub greutatea fiscalității, a birocrației și a nepăsării guvernamentale. În loc să ofere sprijin și stabilitate, statul român a creat un climat ostil antreprenorului. Taxele au crescut, impozitele pe dividende au fost majorate, contribuțiile sociale au fost extinse, iar legislația fiscală se schimbă de la o lună la alta. Nicio …
  • Susținătorii lui Trump au început să-și ardă șepcile Maga, după ce președintele american a catalogat scandalul Epstein drept „o farsă”
    Eforturile lui Donald Trump de a respinge criticile privind gestionarea de către administrația sa a dosarelor Jeffrey Epstein, pe care le-a catalogat o „farsă”, nu au dat niciun semn de reușită joi, în timp ce mai multe nume sonore din întregul spectru politic l-au atacat pe președintele american, potrivit The Guardian. Mai mulți dintre susținătorii săi au dat foc șepcilor MAGA. Unii dintre susținătorii lui Trump s-au filmat arzând șepcile roșii cu sloganul Make America Great Again și au postat videoclipurile pe rețelele sociale. „A venit timpul ca administrația să facă publice toate dosarele” Rebeliunea continuă să mocnească în tabăra …
  • Prăbușirea încrederii: românii nu mai cred în nimic ce vine de la stat
    Astăzi, românii nu mai cred nimic din ce spune statul. Nici premierul, nici miniștrii, nici guvernul, nici președintele nu mai inspiră niciun strop de încredere. Au promis stabilitate și au livrat haos. Au anunțat reforme și au păstrat privilegiile. Au jurat că nu vor crește taxele și le-au crescut. Minciuna a devenit politică de stat. Încrederea în autoritate, cândva pilon esențial al unei națiuni funcționale, s-a dizolvat complet. Orice comunicare oficială este întâmpinată cu scepticism sau, mai des, cu dispreț. Poporul român a ajuns la concluzia că, dacă autoritățile spun „alb”, în mod sigur este „negru”. Când premierul vorbește de …
  • Marius Lulea (AUR): România este în haos. Nu mai există încredere, nu există niciun plan pentru economie
    România este astăzi o țară aflată în derivă. Instituțiile sunt slabe, autoritățile nu mai au nicio legitimitate morală, iar economia funcționează haotic, fără o strategie coerentă. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR și expert în domeniul construcțiilor, trage un semnal de alarmă cu privire la direcția în care se îndreaptă țara. „România este în haos. Cetățenii nu mai au încredere în nimic: nici în guvern, nici în președinte, nici în autoritățile locale. Statul și-a pierdut complet credibilitatea”, afirmă Lulea. În opinia sa, prăbușirea încrederii vine din minciuna continuă și lipsa oricărei viziuni. Dar criza nu e doar instituțională, ci și profund economică. …
  • Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetul
    România pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi îți ia și pâinea, și roata. Ce urmează este ușor de anticipat: valuri de polițiști trimiși „la normă” pe teren, vânători de oameni, nu de infractori. Oricine va putea deveni ținta unei sancțiuni, din orice motiv. Nu e nevoie de educație sau prevenție – ci …
  • Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024
     Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. „Conform Constituției României, președintele propune șefii serviciilor de informații interne și externe. Intenționez să nominalizez două persoane care nu provin nici din serviciile secrete, nici din politică. Sper ca lucrurile să se îmbunătățească în timp. Aici este vorba de problema interferenței acestor servicii în viața …
  • Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărie
    În multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc în administrația locală. Nepotismul este mascat sub aparențe legale, dar realitatea miroase a feudalism modern și profund nedrept. În zeci, poate sute de primării din România, în special în comunele și satele țării, funcțiile publice nu mai sunt ocupate în baza competenței sau a concursului …
  • Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptă
    Recalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de programare. Recalcularea pensiilor, una dintre cele mai așteptate măsuri de către milioane de români, este din nou întârziată. Ministrul Muncii, Florin Manole, a recunoscut public că procesul se confruntă cu mari probleme, invocând „suprasolicitarea” sistemului informatic și introducerea contribuției CASS pentru pensiile mai mari de …
  • Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul Victoria
    Măsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane de lei pe an. Guvernul României anunță cu mândrie că dă afară 40% din angajații Cancelariei Primului Ministru și face economie la buget. Însă în același timp, creează un nou departament, botezat pompos „pentru Continuitate Guvernamentală” – o structură care va „urmări activitatea guvernamentală”, adică …
  • Avizul de mediu – șpagă legalizată. Statul român își sabotează propriii cetățeni
    Agențiile pentru Protecția Mediului, în loc să protejeze natura, au ajuns să polueze economia românească. Cu birocrație, abuzuri și blocaje intenționate. Obținerea unui simplu aviz de mediu poate dura astăzi 2 sau chiar 3 ani, nu din lipsă de resurse, ci dintr-o practică organizată: întârzierea deliberată pentru a forța antreprenorii să ofere șpagă. Este o formă mascată de corupție instituționalizată, în care statul nu doar că nu ajută, ci lucrează activ împotriva propriei economii. Antreprenorii, dezvoltatorii imobiliari, fermierii sau cei care vor să construiască o hală ori o pensiune sunt puși pe hold luni întregi, ba chiar ani, pentru ca, …
  • Nicușor Dan, redus la tăcere în direct! Ce i-a făcut Bolojan în fața camerelor
    Scene surprinzătoare la congresul PNL: președintele Nicușor Dan a fost împiedicat să vorbească chiar de propriul premier. Ilie Bolojan a intervenit ferm, de mai multe ori, pentru a-i bloca accesul la microfon, sub privirile uimite ale presei și ale colegilor de partid. Congresul PNL s-a transformat într-un spectacol politic fără precedent. Președintele, Nicușor Dan, a fost întrerupt și oprit de la a vorbi în fața presei, chiar de către premierul Ilie Bolojan. Intervențiile au fost directe, repetate și vizibil intenționate. De fiecare dată când jurnaliștii încercau să-l abordeze pe Nicușor Dan, premierul se interpunea: ori prelua microfonul, ori închidea discuția …
Back to top button