Știrile 60m.RO

Dana Budeanu: Marga este crucificat pentru ca a avut curajul sa enunțe un adevăr istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie

Dana Budeanu susține că profesorul Andrei Marga este crucificat în aceste zile pentru că a enunțat în spațiul public ”un adevăr istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie”. Acesta a declarat public că ‘Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Rusiei – Donbas și Crimeea, României – Bucovina’ și Poloniei – Galiția.” și că „atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.

Iată comentariul:

ROMÂNII SUNT ANDREI MARGA

Subiectul zilei este tipul de subiect caracteristic mizeriei morale în care trăim. Epoca post-adevărului instalată prin progresismul aberant face ca retorica agresivă să poată înlocui oricând realitatea. Singura opțiune “la alegere” este cea declarată validă de șefi, restul raționamentelor fiind atacate abject de către trepădușii zilei. Astăzi, inamicul public este Andrei Marga, un nume respectat al culturii contemporane. De ce este crucificat? Pentru că a avut curajul să enunțe un adevăr istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie.

Aceasta este crima comisă de Andrei Marga. Urmăriți cu atenție atacurile furibunde și observați ce înseamnă progresismul occidental. Ceea ce trăim astăzi este exact democrația totalitară de care ne vorbea Talmon, în care libertatea de exprimare este supusă poliției politice a gândirii. Există departamente populate de inculți agresivi, în care poliția politică face legea. Așa cum Vieru ne demonstra, totalitarismul de rit nou este acela în care toată lumea este “liberă” să gândească ca toți ceilalți. În cazul de față, lucrurile sunt și mai penibile pentru că asupra afirmațiilor lui Marga este și ridicol să dezbați. Pe ce ar trebui să ne contrazicem? Pe istoria României, pe sufletele eroilor care au murit în război sau pe inimile văduvelor care s-au consolat că soții lor au murit pentru idealul național.

Vedeți voi, dragi români, de ce sclavia este o formă atât de hidoasă a naturii umane. Lațul se strânge zi de zi până când ajungi să nu mai însemni nimic. În fața ta și a celorlalți. Baconski, cu acest destin marcat de momente de sclavie autoimpuse, a început un atac abject la Marga cu speranța că ministrul de externe îi va mai trimite vreo sinecură în viitorul apropiat. Drama sclavului sinecurist este întruchipată perfect și este o lecție pentru noi toți, de ce trădarea intelectualilor este o constanță a istoriei noastre.

Andrei Marga nu a greșit cu nimic, nici măcar cu o virgulă. Andrei Marga nu a zis să plecăm la luptă în numele Bucovinei. Andrei Marga nu a zis să facem vreo cerere înaltă pentru reparație istorică. Andrei Marga nu a atins nici măcar subiectul minorității de români, chinuită sub democratica Ucraină. Pe scurt, care este crima făcută de Andrei Marga? Ce legătură are istoria României și moartea eroilor noștrii cu retorica rusă a lui Putin despre atacarea Ucrainei. Faptul că voi, niște hidoși morali, faceți aceste asocieri perverse, nu înseamnă că noi restul românilor suntem tâmpiți.

În același registru m-a dezamăgit și poziția rușinoasă a Ministerul de Externe. Ne-a întrebat în prealabil cineva prin referendum dacă suntem de acord să ne rescriem istoria de dragul Ucrainei pentru câteva luni de propagandă? Atunci de ce ne facem preș în fața Ucrainei pe un subiect ridicol, în condițiile în care Andrei Marga nu a făcut decât să admită un adevăr istoric banal. Nu a zis nimeni că Bucovina va mai reveni vreodată României, nu a îndemnat nimeni să plecăm pe front în numele recuperării de teritorii.

Înțeleg reperele politicii externe și faptul că în anumite momente trebuie să fim în rând cu toată lumea. Admit că în multe perioade de timp trebuie să fim niște sclavi disciplinați pentru că acesta este destinul statelor mici. Dar nu pot să concep, că România trebuie să stea în genunchi în față Ucrainei pentru curajulul unui intelectual de a rosti un adevăr istoric. Se apropie vremea când vă veți cere scuze în față dl Marga văzând șocați că ZeleVogue era corupt și dictator. Se apropie clipa când marile puteri se vor așeza iar la masă și sclavii vor cădea între scaune.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button