Politică

Dan Tănasă(AUR), replică pentru Iohannis: România a plătit foarte scump aceste ”criterii” pentru Visa Waiver în vieți omenești pierdute în Irak și Afganistan

Vicepreședintele AUR, Dan Tănasă, îi dă replica președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta din urmă a afirmat că România nu îndeplinește criteriile necesare pentru a fi acceptați în programul Visa Waiwer. Liderul AUR afirmă că România a plătit foarte scump aceste ”criterii” în vieți omenești pierdute în Irak și Afganistan, dar SUA nu ne tratează ca pe un partener.

„Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi„, a spus şeful statului, care s-a aflat în aceste zile în SUA.

Replica liderului AUR

„Am îndeplinit toate criteriile atunci când am participat ani la rând cu soldați în teatre de operațiuni alături de partenerii americani. Am plătit foarte scump pentru aceste „criterii” cu viața unor soldați români. Faptul că SUA ne tratează că pe orice altă țară deși pretinde ca suntem parteneri este ridicol.”, a spus Dan Tănasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button