Politică

Dan Tănasă: PSD şi PNL, să plece! AUR cere revenirea la o piață reglementată a energiei

Aproximativ 200 de protestatari au solicitat Guvernului, duminică, la Târgu Mureş, revenirea la o piaţă de energie reglementată, pe considerentul că ţara noastră produce suficient pentru consumul populaţiei.

”Este evident că aceste proteste sunt doar începutul unor mişcări ample de stradă. E doar o chestiune de timp până când facturile vor lovi direct în buzunarele românilor. Şi este doar o chestiune de timp până când oamenii vor înţelege că există o singură soluţie la toată această nebunie pe care ne-au adus-o cei de la PSD, de la PNL şi de la UDMR (…) Noi, cei de la AUR, am propus, încă de acum foarte mult timp, întoarcerea la o piaţă reglementată. În România nu există o criză energetică. România produce suficient, suficientă energie pentru a acoperi necesarul, necesarul național”, a declarat deputatul AUR Dan Tanasă.

Acesta a susţinut că singura soluţie este ca România să fie condusă de o forţă politică conservatoare, creştină, patriotică, „exact cum este condusă Polonia, spre exemplu, sau cum e condusă Ungaria” şi că „este nevoie ca cei care ne-au adus aici, respectiv PSD şi PNL, să plece”.

Parlamentarul AUR a mai susţinut că politicienii români sunt lipsiţi de reacţie în faţa companiilor europene care „îi tâlhăresc pe români prin facturile de gaz şi de curent electric”, arătând că, dacă alte state îşi redeschid minele de cărbune, România le închide.

În timpul marşului şi mitingului de protest de la Târgu Mureş, simpatizanţii AUR au scandat lozinci antiguvernamentale şi împotriva administraţiei UDMR a oraşului. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button