Politică

Dan Tănasă (AUR): Un cordon sanitar de care avem cu adevărat nevoie e împotriva UDMR şi a politicii sale de dezbinare

Vicepreşedintele AUR, deputatul Dan Tanasă, susţine că românii ”au avut de suferit cu UDMR la guvernare” şi, dacă există un cordon sanitar cu adevărat necesar în politica românească, acela ar fi „împotriva UDMR şi a politicii sale de dezbinare”, scrie Agerpres.

„România ar fi mult mai sănătoasă fără UDMR! Toţi românii au avut de suferit cu UDMR la guvernare timp de 33 de ani! (….) Dacă există un cordon sanitar de care avem cu adevărat nevoie în politica românească, acesta este împotriva UDMR şi a politicii sale de dezbinare, de promovare a urii şi de denigrare constantă a României. Dar cu cine să faci acest cordon? Cu PSD şi PNL, cele două partide care au ţinut în braţe şi la guvernare UDMR timp de 33 de ani? Cum ar arăta o legislatură parlamentară fără UDMR? Nu ştiu cum, dar ştiu cu certitudine un lucru: interesele românilor şi ale României ar fi mult mai bine apărate şi reprezentate. Doar aşa Transilvania s-ar putea dezvolta şi judeţele din centrul ţării ar putea ieşi, după 33 de ani, din sărăcia în care Kelemen Hunor şi ceilalţi baroni udemerişti le-au ţinut. Ar fi o gură sănătoasă de aer şi pentru etnicii maghiari din Transilvania, care, după 33 de ani de baroneală udemeristă, merită să fie reprezentaţi cu adevărat, nu furaţi!”, a scris Tanasă, vineri, pe Facebook.

El l-a calificat pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, drept „politruc de mucava”, afirmând că acesta „îşi permite să o facă pe deontologul”.

„Cel mai toxic agent politic din România, care a infestat întreaga societate şi a menţinut şi chiar antrenat sămânţa iredentismului şi a separatismului, Kelemen Hunor, are nevoie, după ani de zile în care a fost conectat la conducerea ţării, de o pauză, una lungă!”, a adăugat vicepreşedintele AUR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Oradea, că partidele democratice din România ar trebui să creeze un cordon sanitar politic, o strategie credibilă pentru a stopa ascensiunea AUR.

„Fiecare partid îşi face strategia lui, dar în primul rând nu trebuie să concureze AUR-ul în teme, care face balet mediatic în fiecare zi. Nu trebuie preluat şi concurat tot ce face această formaţiune politică. Fiindcă nu ai cum să concurezi decât dacă mergi pe pista lor. Altfel nu se poate. Trebuie să acceptăm că trebuie un cordon sanitar din punct de vedere politic între forţele democratice, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta,” a precizat Kelemen Hunor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button