Știrile 60m.RO

Dan Tănasă (AUR): UDMR va încasa în 2024 peste 58 de milioane de lei de la Guvernul României, cu peste 23 de milioane mai mult decât în 2021

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), condusă de președintele Kelemen Hunor, va încasa anul acesta peste 58,4 milioane de lei direct de la Guvernul României. Sumele încasate în fiecare an de UDMR de la Guvernul României cresc în mod halucinant fără nicio justificare, susține vicepreședintele AUR, Dan Tănasă pe blogul său.

Dacă în 2004 UDMR încasa direct din bugetul Guvernului României 5 milioane de lei, în 2015 UDMR a încasat peste 22,2 milioane de lei (peste 4,9 milioane de euro, detalii aici).

Guvernul Dacian Cioloș a răsplătit și el cu generiozitate radicalizarea liderilor UDMR, alocând formațiunii maghiare în 2016 peste 22,8 milioane de lei din bugetul Guvernului României.

Coaliția PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, nu s-a lăsat mai prejos și a răsplătit declarațiile insultătoare ale liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa Centenarului Marii Unirii (detalii aici) cu zeci de milioane de lei. Dacă inițial în 2017 era vorba doar de peste 23,7 milioane de lei, acum aflăm că de fapt UDMR a încasat în 2017 aproape 25 de milioane de lei.

Pentru Centenarul Marii Uniri coaliția PSD-ALDE a alocat UDMR peste 26 de milioane de lei direct de la Guvernul României.

Deși numărul etnicilor maghiari din România nu a crescut, Guvernul României a virat în 2019 în conturile UDMR peste 29 de milioane de lei, atingând astfel un nou record (detalii aici).

În 2021, cu sprijinul PNL și USR, UDMR va încasa peste 35 de milioane de lei, conform H.G. nr. 406/2021.

Pentru anul 2024, an cu patru rânduri de alegeri, PSD și PNL au decis să dea o mână de ajutor consistentă UDMR și au alocat, complet nejustificat, suma de 58,4 milioane de lei (sursa aici).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button