Știrile 60m.RO

Dan Tănasă (AUR) solicită îndepărtarea inscripției „Varoshaza”, amplasată nelegal, de pe fațada clădirilor publice

Deputatul Dan Tănasă (AUR) îi solicită lui Ion Proca, prefect PNL de Harghita, să îndepărteze inscripția „Varoshaza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Gheorghieni.

„În calitate de deputat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în Parlamentul României îi solicit public prefectului PNL al județului Harghita, Ion Proca, să nu mai mimeze aplicarea legii și să demareze imediat procedurile legale pentru îndepărtarea inscripției „Varoshaza” amplasată nelegal pe fațada Primăriei Gheorgheni”, scrie Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

Dan Tănasă precizează că, în calitate de președinte al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), a câștigat zeci de procese prin care primăriile din județele Covasna, Harghita și Mureș au fost obligate să îndepărteze aceste inscripții de pe clădirile publice ale statului român.

„Îi solicit public domnului Ion Proca să nu mai asiste pasiv la încălcarea legii și a Constituției, să dea dovada de loialitate față de statul român și să acționeze în temeiul Legii nr. 340/2004”, a mai scris acesta.

Foto: Dan Tănasă

Back to top button