Politică

Dan Tanasă (AUR): PSD-PNL ne-au distrus timp de 35 de ani! În 2024, votați AUR!

„PSD și PNL ne-au distrus timp de 35 de ani! Din producători am devenit doar consumatori sau importatori! În 2024, spunem GATA!”, spune Dan Tanasă (AUR).

În ultimii 35 de ani, România a fost guvernată de administrații incompetente ale PSD și PNL care au distrus treptat economia națională, transformându-ne dintr-o națiune producătoare într-una de consumatori și importatori consideră Dan Tanasă, candidatul AUR pentru Parlamentul European.

Potrivit acestuia, mediocritatea guvernanților promovați de PSD și PNL este evidentă în modul în care au permis prăbușirea industriei românești și înlocuirea acesteia cu mall-uri și complexe rezidențiale, în timp ce alte țări europene au avut lideri care au promovat dezvoltarea și bunăstarea cetățenilor lor.

„Un exemplu flagrant al acestei distrugeri este fabrica Tractorul Brașov. În 1990, uzina Tractorul Brașov avea 23.000 de români angajați și era unul dintre principalii exportatori ai României. Astăzi, în locul acestei fabrici se află un mall, simbolizând modul în care PSD și PNL au distrus industria națională pentru a face loc consumului neproductiv. Aceasta nu este doar o pierdere economică, ci și o trădare a muncitorilor români care și-au pierdut locurile de muncă și mijloacele de trai”, a declarat Dan Tanasă.

Acesta a mai arătat că și județul Bacău este un alt exemplu al dezastrului produs de guvernările PSD și PNL. „Înainte de 1989, Bacăul era un important centru industrial, cu fabrici precum cea de bere Lichior Margineni și cea de hârtie Letea, care au fost închise de administrațiile pesedisto-peneliste. Exploatarea țițeiului și a gazelor naturale era bine dezvoltată, cu companii mari precum S.C. Foraje Sonde S.A. Zemeș și S.C. Foresco S.A. Tg. Ocna. Rafinăriile Rafo Onești și Petrochimic Borzești erau esențiale pentru prelucrarea țițeiului. Astăzi, toate aceste industrii au fost distruse, iar județul Bacău a devenit un loc marcat de sărăcie, șomaj și lipsă de perspective”, a spus candidatul AUR.

„În locul fabricilor, rafinăriilor au apărut firmele străine, marile corporații care ne-au transformat într-o colonie capabilă doar să consume, fără dreptul de a mai produce plus valoare”, a adăugat acesta.

Candidatul AUR a mai dat și exemplul Rafinăriei Arpechim, odată mândria țării, care acum este o ruină. „Cu o capacitate nominală de aproximativ 3,5 milioane de tone pe an și aproximativ 8.000 de angajați, Arpechim a fost una dintre cele mai importante rafinării din România și estul Europei. Astăzi, după 35 de ani de guvernări succesive PSD și PNL, rafinăria este planificată pentru demolare. Acest declin este direct rezultatul politicilor dezastruoase ale PSD și PNL, care au permis mafiei să distrugă un complex petrochimic esențial pentru economia națională”, a declarat reprezentantul AUR.

Dan Tanasă consideră că România nu poate fi competitivă în Europa „dacă suntem doar consumatori sau importatori”. „Pentru a atinge același nivel de trai ca în Europa, trebuie să redevenim o națiune de producători. Vrem să fim parte a Uniunii Europene, dar să fim egali și respectați. Nu putem obține acest respect câtă vreme suntem conduși de politicieni obedienți, slugi ale stăpânirii din afara țării”, a spus acesta.

„Pe 9 iunie, românii au o șansă reală la schimbare. Trebuie să alegem AUR, adevărații apărători ai patriei, care vor lupta pentru reindustrializarea României și pentru recâștigarea demnității naționale. Este timpul să punem capăt decadelor de distrugere și să construim un viitor mai bun pentru toți românii. România merită lideri care să lucreze pentru prosperitatea țării, nu pentru interesele străine. Este timpul să ne unim și să alegem schimbarea reală, iar pe 9 iunie să votăm AUR!”, a conchis Dan Tanasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button