Politică

Dan Tănasă (AUR): O nouă umilință cu privire la Schengen ne este prezentată în mod triumfalist de PSD și PNL ca fiind un mare succes!

O nouă umilință cu privire la Schengen ne este prezentată în mod triumfalist de PSD și PNL ca fiind un mare succes!

Aderarea la Schengen, deplină, este un drept al românilor obținut de ani buni, unul pe care Austria ni-l încalcă în mod nedrept. Acceptarea unei aderări parțiale la Schengen înseamnă o înfrângere pentru România.

Intrarea în Schengen doar cu frontierele maritime și aeriene nu va rezolva problema transportatorilor români sau a fraților noștri care lucrează și locuiesc în Europa și care de sărbători vin acasă. Doar un Schengen parțial nu va reduce timpul de așteptare la vamă, nu îi va ajuta pe românii care vin din străinătate să stea mai puțin la vamă, firmele de transport vor avea în continuare pierderi uriașe.
Vestea cu privire la aderarea la Schengen putea fi una pozitivă dacă am fi reușit să avem un acord cu privire la frontierele terestre, nu doar o promisiune. Însă, Ciolacu și guvernul lui de tinichele dovedesc că se mulțumesc cu foarte puțin doar pentru a puncta electoral și nimic altceva.

Totodată, mai este un lucru despre care nu ne vorbește nimeni: ce condiții au acceptat Ciolacu împreună cu Predoiu și Iohannis? O aderare la Schengen cu condiții puse de Austria privind acceptarea de cote de imigranți reprezintă un eșec de proporții pentru țara noastră. Nu știm ce prevede acel acord politic despre care vorbesc cei din PSD și PNL, nu știm ce și-au asumat, ce au dat la schimb.

Un lucru însă îl știm: România și-a obținut dreptul de a fi în Schengen, nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la Austria sau la alte țări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button