Politică

Dan Tanasă (AUR): ”Ministerul Agriculturii a fost transformat într-o moșie a familiei Stănescu. Cine nu răspunde la comenzi trebuie demis”

Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul motiv.

În realitate, pesediștii sunt deranjați că șeful APIA a semnalat tunul de cinci milioane de euro pe care firmele apropiate baronului Paul Stănescu urmau să îl dea statului român, prin subvențiile cerute pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. Procedura, ilegală de altfel, se află în stadiul de verificare la APIA.

AUR cere de urgență demiterea ministrului Agriculturii, care nu este altceva decât o păpușă ușor manevrabilă, pusă în funcție de baronul Paul Stănescu, pentru a-i servi propriilor interese.

Solicităm repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA și continuarea verificărilor legate de subvențiile pe care familia Stănescu ar trebui să le primească de la APIA. Nici cel mai credul naiv de pe această lume nu își poate imagina că în două luni de când a fost pus în funcție, șeful APIA ar fi reușit să blocheze banii pentru fermieri, în condițiile în care lucrurile trebuiau să fie foarte clar stabilite de fostul șef al APIA, Adrian Pintea, care acum este mâna dreaptă a ministrului Agriculturii. Prin această mișcare, cel mai probabil PSD nu urmărește decât să îl aducă înapoi pe Adrian Pintea la șefia APIA pentru a controla subvențiile de milioane de euro pe care familia Stănescu a pus ochii, pentru a avea un servitor credincios în fruntea acestei instituții.

Nici pe cei din PSD, nici pe cei din conducerea Ministerului Agriculturii nu îi interesează de fermierii români. Singura lor grijă este cea privind afacerile pe care le au în acest domeniu crucial pentru economia națională.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button