Știrile 60m.RO

Dan Tanasă (AUR): Inacceptabil. Guvernarea nu a făcut absolut nimic pentru Ziua Națională. A fost nevoie ca un partid politic să pună la dispoziție un tren care să ducă românii la Alba Iulia

Dan Tanasă le-a transmis mulțumiri tuturor românilor care au sărbătorit Ziua Națională a României la Alba Iulia. În același timp, deputatul a criticat dur Guvernul pentru faptul că nu a făcut demersurile necesare pentru a pune la dispoziția românilor trenuri spre Alba Iulia. A fost nevoie ca AUR, un partid politic, să facă acest gest și să închirieze un tren care a pornit de la București spre capitala Marii Unirii.

În cadrul ședinței săptămânale a grupului AUR, Dan Tanasă a mai spus că, de 1 decembrie, viitoarea guvernare ar trebui să pună la dispoziția românilor trei trenuri (de la Iași, Constanța și Craiova) care să îi ducă pe aceștia la Alba Iulia.

La Alba Iulia, dacă nu era Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, practic ar fi fost doar oficialitățile. Se felicitau ei între ei. Cred că o viitoare guvernare AUR ar trebui să pună la dispoziție, dacă România cheltuie 1,3 milioane de euro pentru reconstrucția unui punct vamal cu Imperiul Austro-Ungar din județul Bacău, cred că o viitoare guvernare ar trebui să pună la dispoziție trenuri: unul de la Iași, unul de la Constanța, unul de la Craiova, care să meargă pe 1 decembrie gratuit, să ducă românii la Alba Iulia pentru a sărbători așa cum se cuvine. Mi se pare inacceptabil că un astfel de gest îl face un partid politic, iar partidele de la guvernare nu fac absolut nimic pentru Ziua Națională”, a subliniat deputatul.

Referindu-se la manifestările de 1 decembrie de la Alba Iulia, la care au participat și copii din Ucraina, Dan Tanasă a amintit că statul roman nu face absolut nimic pentru aceștia.

„PSD și PNL nu fac absolut nimic pentru copiii aceia. În schimb, statul român a plătit deplasarea în Statele Unite lui Kelemen Hunor chiar în timpul sărbătoririi Zilei Naționale a României. Iar Kelemen Hunor s-a dus în America, la Washington, să se plângă din nou de situația foarte dificilă în care se află minoritatea maghiară din Români – Kelemen Hunor un demnitar al statului român, care a ocupat funcții foarte înalte în statul român și care până acum nu și-a dovedit loialitatea față de acest stat”, a spus, în încheiere, Dan Tanasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button