Știrile 60m.RO

Dan Tănasă (AUR): Baronii locali vor sta în funcție cinci ani cu ajutorul UDMR

Care credeți voi că este cea mai mare grijă a coaliției PSD-PNL-UDMR în aceste zile? Credeți că Ciolacu este îngrijorat că datoria externă a României a ajuns la 173 de miliarde de euro? Credeți că Iohannis e preocupat de faptul că drogurile au ajuns în absolut toate școlile din România?

Credeți că Ciucă e îngrijorat că sute de mii de muncitori din Asia și Africa invadează în fiecare an piața muncii din România? Nu, nici vorbă. Grija lui Ciucă și Ciolacu este să crească mandatele aleșilor locali de la patru ani la cinci ani. Da, ați auzit bine. Kelemen Hunor tocmai ce a depus în Parlament un proiect de lege prin care mandatul aleșilor locali se prelungește cu un an.

Baronii locali vor sta în funcție cinci ani, nu patru, așa cum prevede legea în prezent. Ca de fiecare dată, PSD și PNL se folosesc de eterna damă ușoară de pe centura politicii românești pentru a pune monopol pe țară, fără să piardă din punct de vedere electoral. Iar totul este făcut într-un mare secret, cum altfel.

Depunerea proiectului și consultarea publică s-au făcut pe repede înainte. AUR solicită coaliției să termine cu această mascaradă politică și dacă vor să arate că le pasă de democrație, să aprobe alegerea primarilor în două tururi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button