Politică

Dan Tanasă (AUR): ”Alianța PSD-UDMR continuă nestingherită în alegerile locale”

PSD îi disprețuiește pe românii din Transilvania. Acest lucru este evident. Altfel cum poate fi explicat blatul local pe care social-democrații lui Marcel Ciolacu îl au cu UDMR-ul lui Kelemen Hunor la nivelul județelor transilvănene?

Degeaba joacă Marcel Ciolacu rolul patriotului, pentru că acțiunile sale îl trădează. Lui Ciolacu nu îi pasă de românii din Transilvania, la fel cum nu îi pasă nici de cei din Moldova. Dacă i-ar fi păsat în vreun fel PSD-ului, atunci nu ar fi bătut palma cu UDMR la alegerile locale în județe precum Satu Mare sau Mureș.

Alianța PSD – UDMR nu s-a terminat, iar UDMR nu a ieșit de la butoanele puterii. Frăția pesedisto-udemeristă continuă. La Satu Mare, spre exemplu, subprefect al județului este Altfatter Tamaș Ferenc de la UDMR, iar la Consiliul Județean Satu Mare și la Primăria Satu Mare au ales să facă non-combat pentru ca UDMR să câștige fără probleme cele două instituții.

La Mureș situația e similară – subprefect este veșnicul Zsigmond Nagy, iar la alegerile locale au ales să pună candidați de carton sau „independenți”. Toată această tactică a PSD este pentru a încurca partidele românești în Transilvania, astfel încât să facă un culoar facil UDMR-ului.

PSD-ul lui Marcel Ciolacu tranzacționează electoral interesele românilor din Transilvania. Motivul e lesne de înțeles: PSD nu vrea să taie cordonul ombilical care îl leagă de UDMR, sperând ca după alegerile din acest an să facă, din nou, alianță cu UDMR la guvernarea țării.

Este timpul să punem capăt acestui circ politic jucat de PSD și UDMR pe spatele românilor! Românii din Transilvania au dreptul la aleși locali demni, care să le apere interesele, nu care să îi trateze ca pe niște pioni pe tabla de șah a jocului politic.

Pe 9 iunie românii din Transilvania au o singură alternativă: candidații AUR la alegeri!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button