Dan Puric: Îmi petrec sărbătoarea Învierii cu sfânta nădejde că poporul acesta își revine

Distribuie acest articol!

Actorul și regizorul Dan Puric este încrezător în capacitatea poporului român de a-și reveni, neamul românesc având o forță creștină teribilă, după cum a subliniat acesta în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, unde a vorbit despre rolul ortodoxiei în România în perioada aceasta dificilă pe care o traversează România, scrie rostonline.ro.

Am încredere și nădejde în esența creștină a acestui neam. Am încredere în forța lui subversivă, tacită. Am încredere că acest popor va da oameni care se vor jertfi și care îl vor înălța. Am încredere. Vă spun de pe acuma, poporul acesta va scoate mărturisitori. Va scoate martiri. O să vedeți. Din te miri ce. Din tinerii care sunt confuzi. Din oamenii care stau pe la cozi. E prea tare vocația acestui neam. E prea puternică moștenirea”, a declarat Dan Puric, potrivit sursei citate.

Acesta a mai spus că, în urma peregrinărilor sale prin țară, și-a recăpătat nădejdea că poporul român își revine prin tinerii de „o forță extraordinară”.

Încurajați acest popor care acum este obidit să îi spuneți că are valori fundamentale. Suntem foarte vechi. Suntem teribil de vechi în credința noastră. Ne-am născut cu ochii spre cer, nu ne-am băgat prin catacombe dintr-astea nenorocite. A, ne-am băgat în catacombe creștine. Știți ce înseamnă o catacombă creștină? Să iei cerul cu tine și să îl bagi în inimă. (…)

Eu merg prin țară și am întâlnit niște tineri de o forță incredibilă, de o forță extraordinară. Am găsit poporul acela concentrat. Am găsit adevărați apostoli. (…) Poporul român își revine în matcă. E o forță teribilă creștină în neamul acesta. Și atunci am această nădejde. Acest Paște îl trăiesc cu o bucurie fantastică. Nu poți să îl îndepărtezi pe om de credință. Cu cât îl îndepărtezi, cu atât este credința mai mare. Așa îmi petrec eu Paștele. Cu această sfântă nădejde că poporul acesta își revine. Se ridică încet și sigur. (…) Comuniunea se face tainic. O face Dumnezeu și iată că suntem martori. Poporul român își revine. Este fantastic și o să vedeți unde va merge. Cel Rău s-a înșelat când a lovit aici, în țara asta,” a mai spus Dan Puric.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: