Social

Dan Negru: Generali ai Armatei române s-au transformat în vedete tv şi răspândesc panică

„Nu-mi plac noile vedete tv: generalii care răspândesc panica si care parcă se bucură de haos, de necazul războaielor. Acu’ și șeful lor e goarnă de panică. Armata ar trebui să fie “sprijinul cel dintâi și cel de pe urmă al unui neam” cum o definea Simion Mehedinți, nu goarnă de panică. Chiar când e rău, trebuie să știi cum o spui. Uneori iluzia confortabilă e mai bună decât adevărul dureros! O face un medic cu un pacient, să învețe și un general cu o țară!”, scrie, pe Facebook, Dan Negru.

„Prea mulți militari bolvănoși pe ecrane!

“Prea mult lemn pentru garduri și prea puțin lemn pentru viori” cum zicea Păunescu.

În 1969 când omenirea a fost aproape de un război nuclear a apărut Woodstock, festivalul unde au cântat cei mai tari artiști ai lumii ! “Make love not war” era mesajul!

E mai cool să iubești decât să urăști !

Orașele lumii erau ticsite de grafitii pacifiste și artiștii cântau hituri despre pace! “Give peace a chance” a lui John Lennon a fost în toate topurile muzicale ale lumii. Michael Jackson, Bob Dylan toți mari artiști ai lumii cântau pacea.

Azi generalii sunt vedete și “pacea” e cuvântul pe care nu-l mai găsești. Demult, înaintea apariției Herodot a spus: “Numai un nebun ar alege războiul mai degrabă decât pacea, pentru că în pace fiii îşi îngroapă taţii, iar în război, taţii – fiii”, scrie Dan Negru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button