Politică

Dan Barna: Sperăm ca bugetarii să plece din sistem. Vom îngheța salariile în 2021

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, afirmă primul pas în programul de guvernare este înghețarea salariilor în 2021, fapt prevăzut și în buget. Vicepremierul spune că anul acesta posibil ca mulți angajaţi din sistemul bugetar să plece acasă din cauza planului de reorganizare a unor activităţi din cadrul companiilor de stat.

“Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24.  

El a precizat că Guvernul a cerut “planuri de reformă explicită” de la companiile publice şi de aceea în aceste cazuri nu au fost majorate bugetele. Întrebat dacă vor pleca bugetari din sistem, viceprim-ministrul a răspuns:

“Posibil să se întâmple lucrul acesta”.

El a adăugat că planurile de reformă care au fost cerute la unele companii de stat pot presupune şi reorganizarea activităţii, drept consecinţă a optimizării activităţii acestora.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button